Abazović: Ne branim ga, ali Leposavić nije negirao genocid

Svet 31. mar. 202121:37
Podeli:
Dritan Abazović
Dritan Abazović Foto: Printscreen/RTCG Sat

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović gostovao je večeras u emisiji "Fokus" na televiziji RTCG. On je rekao da ministar pravde Leposavić nije negirao genocid, ali da su njegove izjave izazvale kontroverze. Govorio je i o procesu vakcinacije i istakao da Crna Gora, posle Srbije, ima najveći broj vakcina u regionu.

„U Crnoj Gori i na Balkanu se politički trguje žrtvama genocida u Srebrenici. Ja u tome ne želim da učestvujem“, naveo je Abazović. On je istakao da je članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji sada malo ugroženo, zbog izjave ministra pravde Vladimira Leposavića o Srebrenici.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ne branim ga, ali nije on negirao genocid. Moj stav po tom pitanju je jasan, naravno da osuđujem taj i sve druge genocide koji su počinjeni“. Leposavićeve izjave su izazvale određene kontroverze, ali „Crna Gora je naelektrisano društvo“, smatra Abazović.

Kada je reč o mogućoj ostavci ministra pravde, Abazović kaže da njegova ostavka nije razmatrana u Vladi Crne Gore. Sednica je sutra, a samo premijer Zdravko Krivokapić može doneti takvu odluku.

„Ministru Leposaviću sam rekao da mi je žao što nije pitao poslanike DPS-a o njihovom učešću u tim događajima“, kazao je potpredsednik crnogorske Vlade.

Govoreći o vakcinaciji, rekao je da će se sutra vakcinisati AstraZenekom i pozvao građane da učestvuju u procesu vakcinacije, jer je to od ključne važnosti za predstojeću turističku sezonu.

„Vakcinisaću se sutra javno, i to najosporavanijom vakcinom. Ako nemamo dovoljan broj vakcinisanih, nećemo biti turistički sigurna destinacija. Pozivam građane da aktivno učestvuju u procesu vakcinacije“.

Vakcinacija u Crnoj Gori nije kasnila, smatra Abazović, jer je počela 80 dana nakon formiranja nove vlade.

„Danas Crna Gora, poslije Srbije, ima najviše vakcina u regionu. Želimo svim susedima da uskoro imaju odlične rezultate u procesu vakcinacije“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar