Abazović: Iza nacionalizma uvek stoje kriminal i korupcija

Svet 08. jul. 202122:54
Podeli:
Dritan Abazović Sarajevo
Foto: gov.me/B.Ćupić

"Usvojena Rezolucija o Srebrenici za mene je civilizacijska stvar. Onda kada takva pitanja ne budu izazvala polemiku znaćemo da je društvo konačno iskoračilo napred", naveo je potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi koji se danas održava u Sarajevu u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta.

Govoreći na temu ,,Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida“, potpredsednik Abazović je naglasio da je Crna Gora svoje rekla u slučaju genocida u Srebrenici, kroz usvajanje Deklaracije i Rezolucije, 2009. i 2021. godine, i naveo kao pozitivan primer smenu ministra, navodeći da zbog poricanja genocida u Srebrenici nikad nije smenjen nijedan visoki funkcioner u regionu, uključujući BiH. Abazović je kazao da je usvajanje Rezolucije pratilo puno propagande i da ona nije uperena protiv srpskog naroda, što je jasno naglašeno u jednom članu, prenose Vijesti. 

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u regionu, potpredsednik Abazović je naglasio da Balkan još nije iskoračio iz 1990-tih i politike nacionalizma, koja je obeležila taj period. U tom smislu, Abazović je naveo da ako želimo da budemo deo Evropske unije moramo iskoračiti i napraviti otklon od tema koje izazivaju podele i posvetiti se ekonomskom oporavku i borbi protiv korupcije, kao glavnim problemima u ovom regionu.

,,Umesto prošlosti, posvetimo se izgradnji bolje budućnosti“, zaključio je Abazović.

 

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar