Abazović: Imamo već predlog za predsednika Skupštine

Svet 16. sep. 202013:21 > 13:45
Podeli:
Dritan Abazović Foto: Savo Prelević/Vjesti.me

Nosilac liste koalicije "Crno na bijelo", Dritan Abazović rekao je nakon konsultativnog sastanka sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovićem da je dogovor da 23. septembra verifikuju mandate i izaberu predsjednika Skupštine.

„Uspeli smo da u katastrofalnim uslovima pobedimo mafiju i nadam se da će to Skupština da pokaže. Zbog koronavirusa moramo da ubrzamo proceduru onih kojih treba da predstavljaju Vladu i Skupštinu“, rekao je Abazović a prenose Vijesti.

On je dodao da se nisu osećale nikakve opstrukcije. „Imamo već predlog ko bi bio predsednik Skupštine. Što se tiče Vlade trebaće više vremena da se ona konstituiše jer ima više obaveza. To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana“, rekao je Abazović.

Pročitajte još:

Milutin Đukanović, kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“ zahvalio se građanima.“Ispred k oalicije za budućnost Crne Gore zahvaljujem se građanima. Na izborima smo osvojili slobodu, sad moramo da formiramo prvu demokratsku vlast. Niko ne treba da sumnja da naša koalicija neće znati da valorizuje građansku volju bez DPS“, rekao je Đukanović.

On je poručio da neće biti problema da se formira skupštinska većina. „Prirodni put je da Zdravko Krivokapić bude mandatar. To je moje mišljenje“, poručio je Đukanović.

Momo Koprivica iz koalicije „Mir je naša nacija“ rekao je da su u ime te koalicije istakli „da se Skupština unese u demokratske institucije koje funkcioniše“.

Branimir Gvozdenović iz DPS-a rekao je da je ta partija pokazala ozbiljnost i odgovornost kao jedna državotvorna partija, i kada pobeđuje ili ne pobeđuje.

„Priznali smo rezultate bićemo na sednici, stvorićemo kvorum, davaćemo doprinos demokratskoj atmosferi. DPS ima veću odgovornost jer je državotvorna partija“, poručio je Gvodzenović.

Predsednik parlamenta Ivan Brajović najavio je za 23.septembar konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore.

„Predlog je jednoglasno prihvaćen, ne mora se čekati duže vreme… Izbori Crne Gore su pokazali da građani vjeruju institucijama“, rekao je Brajović posle konsultacija.

On je naveo da je insistirao da se na toj sednici izabere makar predsednik parlamenta.

Pročitajte još:

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, koalicija „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27, koalicija „Mir je naša nacija“ deset, a platforma „Crno na bijelo“ četiri mandata.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka imaće po tri poslanika, a SDP dva.

Po jednog predstavnika imaće Albanska lista „Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu“ i koalicija „Jedonoglasno“.

Komentari

Vaš komentar