Abazović ne isključuje nastavak saradnje sa DF i Demokratama

Svet 17. sep. 202123:03
Podeli:
Dritan Abazović Foto: Vijesti online

Potpredsednik crnogorske vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da nije siguran da je dogovor Demokratskog fronta i Demokrata u skladu sa sporazum tri strane iz septembra prošle godine, ali nije isključio nastavak saradnje ukoliko rekonstrukcijom vlade taj sporazum ne bi bio prekršen.

Abazović je u intervjuu Televiziji Crne Gore istakao da ne pristaje da se istovremeno sa rekonstrukcijom vlade izabere i Tužilački savet i ukazao da je to tačka sporenja preko koje neće preći.

Prema njegovim rečima, sporazum Demokratskog fronta i Demokrata je novi politički momenat, ali on ni ovog puta neće izbegavati dijalog.

Komentarišući detalje sporazuma Demokratskog fronta i Demokrata, Abazović je kazao da nije siguran da je on u skladu sa sporazumom iz septembra prošle godine u delu koji se odnosi na ekspertsku vladu.

„Ako se sve nekako objasni, i ako se ja nekako pronađem u tome, ne vidim ništa sporno. Suština je da moramo da izaberemo između ekspertske vlade, političke vlade ili nečeg trećeg“, rekao je Abazović.

BONUS VIDEO: Abazović: Pametniji popušta

Komentari

Vaš komentar