Abazović: Crna Gora neće više biti sigurna luka za kriminal

Svet 22. apr 202116:33
Podeli:
Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je svima koji su učestvovali u akciji hapšenja članova jednog kriminalnog klana - Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji i mislim da je samo prvi od onih koji će uslediiti“, rekao je Abazović na vanrednoj pres konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Kazao je da u Crnoj Gori nema nedodirljivih i da hapšenje članova kavačkog kriminalnog klana ima međunarodni značaj, te da su već dobili pohvale sa međunarodnih adresa. Poručio je da Crna Gora neće više biti sigurna luka za organizovani kriminal.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je da ima poseban lični osećaj zadovoljstva jer je ovom akcijom rukovodio novi menadžment koji je izabrala aktuelna Vlada.

„Mi smo krenuli odlučno i ovo je jasan pokazatelj. Samo se timski i složno može boriti protiv organizovanog kriminala“, kazao je Sekulović.

Istakao je da menadžment MUP-a stoji iza rukovodstva Uprave policije i apelovao je na crnogorski parlament da što pre usvoje Zakon o unutrašnjim poslovima.

Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević kazao je da će prioritet UP biti borba protiv kriminala i korupcije.

„Rad na ovom predmetu je bio dugoročan i u saradnji sa partnerskim službama, a naročito EUROPOL-a u realizaciji ovog predmeta“, kazao je on.

Rekao je da je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom podnijeta prijava protiv 14 osoba, od kojih su oduzeta sredstva za komunikaciju, osmatranje, eksplozivna naprava, skupoceni automobili…

Prijave su podnete protiv: S.K (58), V.V. (45), M.R. (35), D.P. (30), Z.K. (45), K.M. (43) koji su uhapšeni, traga se za R.Z. (39), R.Ž. (35), M.V. (39), D.K. (40), S.J. (38), M.K. (38) i A.D. (35), dok je Z.P. (45) u zatvoru zbog drugih dela.

Knežević je objasnio da uhapšene sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u saizvršilaštvu i ubistvo u pokušaju.

Knežević je rekao da je kompletan Sektor za borbu protiv kriminala radio na hapšenju ove kriminalne grupe.

Abazović je rekao da, ako je neko hteo da uzme slavu i označi Crnu Goru kao državu koja štiti kriminalce, sada im je pokazano da Crna Gora može bolje da odgovori od opremljenijih država.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar