5 činjenica o Melaniji Tramp: Nova knjiga otkriva detalje o bivšoj prvoj dami

Svet 03. okt. 202120:10
Podeli:
Melanija Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Tokom svojih pet godina rada u Beloj kući kao viša pomoćnica Donalda i Melanije Tramp, Stefani Grišam je imala verovatno najbolje mesto da iz prvog reda posmatra šta se dešavalo u predsedničkoj rezidenciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona u svojoj knjizi „Odmah ću vam postaviti pitanje“ otkriva brojne detalje iz života nekadašnjeg predsedničkog para. Poseban je njen osvrt na ponašanje i delovanje Melanije Tramp u vreme kada je ona bila prva dana SAD-a.

U izjavi za Vašington post koji je izvestio o deljima knjige, oglasila se i kancelarija Melanije Tramp.

„Namera knjige je očigledna“, saopštili su za Post. „To je pokušaj da se iskupi nakon lošeg rada na mestu sekratara za štampu, propalih ličnih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Beloj kući. Neistinom i izjajom ona nastoji da stekne relevalntnost i novac na račun gospođe Tramp“.

Donald i Melanija Tramp Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Melanija je kao i Donald Tramp, opsesivno čitala štampu o sebi

Melanija tramp se često pojavljivala u javnosti kao prva dama bez mnogo naznaka o tome šta misli, ili otkriva. Stvorio se utisak da je zaista ne zanima, niti joj može smetati šta američka javnost, a posebno mediji misle o njoj, prenosi CNN.

Prema Grišamovoj, to međutim nije bio slučaj.

Melanija je obožavala doslednost i u čestalost čitanja svake sitnice napisane o njoj.

„Kao i njen muž i sva njegova deca, gospođa Tramp je pomno pregledala svoje članke iz štampe kao stručni arhitetka koji se fokusira na nacrte“, piše Grišamova. „Nijedan detalj nije zanemaren, ništa joj nije promaklo. Imala je Guglova upozorena o sebi i sve je videla“.

Melanija Tramp, zvana Zlatokosa, nije bila na funkciji

Grišamova piše i o nedostatku radnog vremena sa svojim šefom. Ne u smislu da budete jedan na jedan sa Melanijom u Istočnom krilu kuće, već u smislu da je Melanija zapravo i nije bila u kancelarijama Istočnog krila.

Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Grišamova kaže da se seća da je svoju šeficu videla u prostranom kancelarijskom apartmanu namenjenom prvoj dami samo „nekoliko puta“ tokom četiri godine koliko je radila u Beloj kuću.

„Melanija je radila od kuće mnogo pre nego što je cela zemlja prešla na tako nešto“, istakla je Grišamova, pozivajući se na mere koje su uvedene po izbijanju pandemije koronavirusa.

Ističe da je Melanija često bila zatvorana u izvšnoj rezidenciji, pa joj je Tajna služba dal nadimak „Zlatokosa“, jer je u svom tornju i nikoga nije puštala.

Dodaje da je Melanija Tramp mnogo vremena brinula o sebi, a ta briga je uključivala mnogo sati sna.

Melanija je Ivanku nazivala „princezom“

Prema knjizi, ne postoji „ljubav“ između Melanije Tramp i Ivanke Tramp (ćerke Donalda Trampa). Iako se raskol uglavnom odvijao dalje od očiju javnosti, Grišamova piše da je iza scene postojala tenzija između dve žene, a često zbog želje Ivanke Trampa da bude u centru pažnje na javnim događajima i na stranim putovanjima.

Grišamova piše da ju je Melanija kada je postala svesna delikatne veze, dala nadimak „princeza“, koji je često koristila njoj iza leđa.

Foto: EPA/JUSTIN LANE

Gnev Melanije Tramp prema ćerki njenog muža rasplamsao se tokom putovanja u inostranstvo, uglavnom zato što se prva dama striktno držala protokola i tradicije koja je u svakoj zemlji rezervisana za predsednika i njegovog bračnog druga – a ne za predsednikovu ćerku i njenog muža.

Konkretno, kada je Ivanka Tramp htela da se uključi u Trampovu posetu engleskoj kraljici u Bakingemskoj palati, Melanije je „lupila šakom o sto“ i insistirala je da Ivanka i Džerad ne budu u centru pažnje.

Melanija je bila ljuta zbog navodnih afera

Kada je u javnost dospela afere oko Donalda Trampa i Stormi Danijels, Melanija je bila uznemirena, pa ju je taj bes naveo da se javno distancira od svog muža. U knjizi se navodi da Melanija nije želela da je vide kao političkog supružnika koji pokušava da spasi svog muža od štetnih naslova, već je bilo sasvim suprotno.

Melanija i Donald Tramp
Melanija i Donald Tramp Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

„Primila sam njen poziv u kojem me je obavestila da želi da se odveze do Er Forsa 1 pre svog muža. Iznenadila me je rekavši ‘Ne želim da bude Hilari Klinton, razumeš li na šta mislim'“, piše ona.

Melanija i jakna

Grišamova je svojoj knjizi posvetila čak čitavo poglavlje dešifrijući incident sa jaknom – „zloglasnom zelenom jaknom sa porukom na leđima – Zaista me nije briga, da li je?“, koju je Melanija Tramp nosila u centar za prihvat migranata u Teksasu.

Stafani je istakla da ne zna zašto je Melanija odlučila nosi baš tu jaknu. Grišamova ističe da misli da Melanija Tramp nije shvatila ili joj nije bilo stalo do ogromnih kritika koje je dobila zbog jakne koja je slala tako grubu poruku.

Usledila je kritika medija, pa se radilo na tome kako da se skrene pažnja sa ovog slučaja. Grišamova ističe da Tramp nije bio srećan zbog toga. Kaže da Tramp nije bio srećan zbog čitave situacije i da ih je pitao: „Na šta ste dođavala mislili?“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar