Zinedin Zidan
Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Nakon poraza u polufinalu Lige šampiona od Čelsija, sve su glasnije priče da bi Zinedin Zidan uskoro mogao da završi misiju u Real Madridu, a Španci su već pronašli naslednika.

Kako prenosi španska „Marka“ očekuje se da se „kraljevići“ na leto rastanu sa Zidanom, a da njegov posao preuzme Raul Gonzales Blanko.

PROČITAJTE JOŠ

Legendarni španski napadač je za Real odigrao 741 meč u periodu od 1994. do 2000. godine i postigao 323 gola, tako da i te kako dobro zna kakav pritisak nosi madridski velikan.

U ovom trenutku je Raul realnije mogućnost od Masimilijana Alegrija (pominje se da je već dogovorio saradnju sa Juventusom) i Joakimom Levom.

Ove sezone su igrači Reala pretpreli ukupno 58 povreda, što je za mnoge opravdanje što Real ne igra u finalu elitnog evropskog takmičenja.

Već se mesecima šuška da je Raul prirodni naslednik Zidana u Realu i navodi se da je pitanje trenutka kada će preuzeti „kraljeviće“. On je dodao u svoj rezime nedavno promociju u drugu ligu Španije sa Kastijom. Prvi zapaženi rekord bilo mu je osvajanje UEFA Lige šampiona za igrače do 19 godina prošlog leta, a to je prvi put da su „kraljevići“ osvojili ovaj trofej u istoriji kluba.

Upravo zbog toga se očekuje da Raul bude spona između omladinske škole i Reala i da promoviše više mladića u prvom timu. Ovo je pogotovo bitno za Real u trenutku kada klub gubi ogroman novac zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram