Velimir Stjepanović
Foto: EPA/PATRICK B. KRAEMER

Drugi takmičarski dan Olimpijskih igara doneo je nova uzbuđenja, a naši sportisti su bili motivisani da naprave sjajne rezultate nakon odličnog prvog dana.

PREPORUČUJEMO

Novak iz Tokija poslao Ibri posebnu poruku VIDEO

Odbojkašice krenule po zlato, Bošković blistala protiv Dominikanki

Basketaši Srbije „rasturili“ Belgiju, jedini su bez poraza

Tijana Bogdanović o srušenom svetu i putu do medalje

Đokoviću se čisti put, Monfis ispao sa Olimpijskih igara

Senzacija: Najbolja teniserka sveta izbačena u prvom kolu

Šok u Tokiju: Povukao se Endi Mari

Istorijska prva pobeda Srbije u ženskom boksu, Radovanović srušila Kanađanku

Sjajni Stjepanović se plasirao u polufinale, korak bliže borbi za medalje

Srpkinje spremne za dužnika iz Rija, najavljuju veliku borbu

PROČITAJTE JOŠ

Već u subotu je Srbija došla do dva odličja, najpre je Damir Mikec stigao do srebrne medalje u disciplini vazdušni pištolj (10 metara), da bi zatim Tijana Bogdanović nakon repasaža u tekvondou stigla do bronzane medalje.

Drugi dan nije doneo odličja, ali jeste neke sjajne rezultate… Basketaši su ostali jedina neporažena ekipa (4/4), odbojkašice su zablistale na premijeri, dok su vaterpolisti poraženi u drami od Španije.

Bokserka Nina Radivojević je takođe oduševila, kao i Velimir Stjepanović plasmanom u polufinale, a plivačka štafeta je postavila novi nacionalni rekord bez prolaza u finale. Očekivalo se više od strelaca, teniserka Ivana Jorović je stala na startu, a mi novo druženje zakazujemo za ponedeljak takođe u svitanje.

14.14 KRAJ ZA DANAS

Bilo je to sve za današnje druženje u Nova.rs blogu uživo iz Tokija, u ponedeljak rano ujutru nastavljamo gde smo stali.

13.50 Štafeta ostala bez finala

Posle završetka druge polufinalne trke, muška štafeta pak nije uspela da se plasira u finale. U ukupnom plasmanu su zauzeli 10. mesto sa zaostatkom od 71 stotinke za pozicijom koja je vodila dalje.

13.44 Štafeta postavila nacionalni rekord, još ima šanse za finale

Muška štafeta na 4×100 metara slobodnim stilom završila je na petom mesto u prvoj polufinalnoj trci sa rezultatom 3:13.71 što je novi nacionalni rekord. Za Srbiju su plivali Stjepanović, Barna, Nikolić i Aćin. U zavisnosti od rezultata druge trke, biće poznato da li idu u finale.

13.30 Košarkašice najavile veliku borbu

Šampionke Evrope će u ponedeljak u 10.20 igrati protiv Kanade, od koje su izgubile u Riju, a Ivon Anderson i Tina Krajišnik očekuju težak meč, ali ističu da su spremne za veliku borbu.

13.15 Čeka se muška štafeta

Tačka na nastup srpskih sportista će staviti muška štafeta n a 4×100 sloboddnim stilom koja pliva u prvoj polufinalnoj grupi od 13.30

12.48 Stigli rezultati, Stjepanović u polufinalu

Nakon završetk asvih pet kvalifikacionih grupa u disciplini 200 metara slobodnim stilom Velimir Stjepanović je imao ukupno 14 vreme što je bilo dovoljno za plasman u polufinale. On je imao zaostatak od 1.46 iza Korejca Sunvo Hvanga.

12.30 Stjepanović drugi u svojoj grupi

Velimir Stjepanović završio je na drugom mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Rumuna Davida Popvicija sa rezultatom 1:45.26. Bio je sporiji u odnosu na pobednika za 94 stotinke, u trci na 200 metara slobodno. U polufinale prolazi 16 najboljih iz ukupno pet kvalifikacionih grupa.

12.27 Poraz Srbije od Španije

Delfini“ su i peti put zaredom poraženi od vaterpolista Španije, ovaj put na startu turnira u Tokiju rezultatom 13:12 posle žestoke borbe i drame.

12.13 Ispao i Rubljov, Novaku se baš čisti put do finala

Andrej Rubljov, peti nosilac na turniru u Tokiju, eliminisan je već u prvom kolu od strane Keija Nišikorija rezultatom 6:3, 6:4, što je još jedna „mina“ manje na Novakovom putu do finala.

12.02 Novak oduševljen atmosferom

Još jednom je Novak Đoković pokazao koliko je oduševljen atmosferom u Olimpijskom selu, što je podelio putem Tvitera.

„Toliko sjajnih ljudi na jednom mestu, to je neverovatno“, napisao je Nole.

11.53 Srbija gubi na poluvremenu

Vaterpolisti Španije su na odmor posle druge četvrtine otišli sa prednošću od 8:6. Čekamo preokret „delfina“…

11.44 Drugo zlato za Amerikance

Drugu zlatnu medalju za SAD osvojio je reprezentativac u streljaštvu Vilijam Šaner, u disciplini vazdušna puška.

Jovana Radičević, Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

11.37 Pobeda Crne Gore na premijeri

Rukometašice Crne Gore pobedile su na Olimpijskim igrama u Tokiju selekciju Angole sa 33:22, u meču prvog kola grupe A. Najbolji učinak imala je Jovanka Radičević sa 12 golova.

11.30 Žestoka borba u bazenu od starta

Velika borba sa rivalom koji nas je i te kako mučio proteklih godina, pa je prva četvrtina duela Srbije i Španije završena rezultatom 3:3.

11.03 Vreme je za olimpijske šampione!

Vaterpolisti Srbije igraju prvi meč u Tokiju protiv selekcije Španije, a ovo će biti pravi test izabranicima Dejana Savića jer je upravo „crvena furija“ znala da pravi probleme našoj selekciji.

Foto: AP Photo/Mark Humphrey

10.43 Novak poslao poruku Zlatanu

Švedski mediji su uspeli da dobiju izjavu od Novaka Đokovića, a kako znaju da je veliki navijač Milana, pitali su ga o ovom klubu i legendi skandinavske zemlje Zlatanu Ibrahimoviću.

„Moram da kažem da sam oduvek bio navijač, ‘rosonero’ u srži. Nadam se da mogu da budu dobri u Ligi šampiona i Seriji A. Ibra mi je veliki prijatelj, sjajan je ratnik, fenomenalni šampion. Postavio je visoke standarde i pored svih ovih godina, operacija, povreda – on nastavlja da briljira. To je balkanski um, balkanski mentalitet koji je uporan i koji uspeva“, rekao je Đoković.

10.25 Ko nas sutra čeka od srpskih sportista u Tokiju?

Evo i programa za one koji planiraju da se sutra ujutru probude baš rano (ili da uopšte ne spavaju) zbog naših sportista.

PLIVANJE

Anja Crevar (200m mešovito), kvalifikacije, od 12.00 do 14.30

Velimir Stjepanović (200m slobodno), polufinale (potencijalno), 03.35-03.50

Muška štafeta (4x100m slobodno), finale (potencijalno), 05.05-05.40

TENIS, 2. kolo

Novak Đoković – Jan-Lenard Štruf

Kecmanović – Igo Umber

Nina Stojanović – Marija Sakari

KOŠARKAŠICE, 1. kolo

Srbija – Kanada 10.20

DŽUDO

Marica Perišić (do 57kg), ne pre 05.00

BASKET 3×3

Srbija – Japan 05.00

Srbija – Letonija 08.25

9.57 Veliki povratak Naomi Osake

Japanska teniserka je upalila olimpijski plamen u Tokiju, a nakon borbe sa psihičkim problemima i depresijom se konačno našla na terenu. Savladala je Saisai Ženg sa 6:4, 6:1.

Naomi osaka Foto: EPA-EFE/WU HONG

9.46 Italijani startovali trijumfom

Košarkaši Italije savladali su Srbiju u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre (102:95). Na prvenstvu u Tokiju startovali su pobedom nad Nemačkom sa 92:82.

9.36 Kratak presek, koga još gledamo danas od srpskih sportista.

Bogat program prvog vikenda Olimpijskih igara u Tokiju, kada su u pitanju srpski sportisti, završiće se takmičenjima u bazenu.

Aktuelni olimpijski šampioni vaterpolisti Srbije će takmičenje početi duelom prvog kola grupe protiv Španije.

Ovaj susret je na programu od 11.20, a vaterpolisti će pokušati da prekinu crnu seriju protiv „furije“ koja je poslednja četiri puta slavila protiv naše selekcije.

Vaterpolisti reprezentacije Srbije Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

„Delfini“ su poslednji put slavili na Evropskom prvenstvu 2018. godine.

Od 12.21 nas očekuje i prvi nastup Velimira Stjepanovića u Tokiju koji će se takmičiti u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Već od 13.30 sledi prava plivačka poslastica jer će štafeta Srbije 4×100 slobodnim stilom pokušati da izbori plasman u polufinale.

09.17 Tijana Bogdanović o bronzi u Tokiju

Bogdanović je na Olimpijskim igrama u Tokiju demonstrirala pravi sportski duh i borbenost. Iako je izgubila prvu borbu protiv španske reprezentativke, Adrijane Serezo, ali je to nije obeshrabrilo.

“U prvom trenutku mi se svet srušio i bila sam veoma tužna. Rekla sam sebi da moramo da se borim do kraja i tako je bilo. Na kraju je sve ispalo kako treba i osvojila sam bronzanu medalju”.

Objasnila je Tijana i kome je posvetila medalju, a utiske je podelio i njen trener Dragan Jović Gale.

Foto: Printscreen NOVA S

8.51 Baš velika šteta

Ivana Jorović dobila je priliku da nastupa na Olimpijskim igrama, ali je duga pauza zbog povrede (šest meseci) učinila svoje. Van Ujtvank je slavila sa 6:3, 6:2 posle 87 minuta igre.

Ivana Jorović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

08.47 Basketaši jedini neporaženi

Srpski basketaši upisali su i četvrti trijumf u Tokiju, ovog puta je Belgija pobeđena sa 21:14. Srbija je u ovom trenutku jedina selekcija koja ne zna za poraz i blizu je borbe za medalju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

08.45 Trijumfalni početak odbojkašica

Naše devojke ubedljivo su savladale Dominikansku Republiku sa 25:18, 25:12, 25:20 i tako upisale prvu pobedu na krilima izuzetno raspoloženje Tijane Bošković.

08.20 Basketaši igraju drugi meč dana

Basketaši Srbije igraju protiv Belgije od 08.25, a ovom pobedom bi se dodatno približili borbi za medalje. Naša selekcija ima tri vezane pobede na turniru (3-0).

Srbija basket 3x3 basketaši Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Roberson

08.16 Uf, nije dobro.

Ivana Jorović, srpska teniserka, izgubila je prvi set protiv Alison van Ujtvik sa 6:3 nakon velike borbe u 48 minuta.

08.17 Kakvu odbojku gledamo!

Srpkinje su osvojile i drugi set protiv Dominikanske Republike, a ovog puta su bile i ubedljivije. Serijom od 9:1 završile su set i tako stigle do 2:0 (25:18, 25:12)

07.50 Bravo, devojke!

Srbija je na krilima izuzetno raspoložene Tijane Bošković (osam poena) osvojila set sa 25:18. Odbojkašice su konačno odahnule kada su osvojile prvi set.

07.43 Novak nema mira u Olimpijskom selu

Srpski teniser gde god da se pojavi izaziva veliku pažnju, a među sportistima je prva zvezda. Poslednju fotografiju sa njim je podelio Danijel Dhers, kolumbijski biciklista koji blista od zadovoljstva.

07.42 Šteta!

Srpski strelci Milutin Stefanović i Milenko Sebić nisu uspeli da se plasiraju u finalu discipline puška (10 metara). Sebić je zauzeo 31. mesto, dok je Stefanović bio šest pozicija lošije plasiran.

Milenko Sebić na takmičenju
Foto: Streljački savez Srbije

07:34 Čista emocija

Trenutak kada Antoaneta Kostadinova plače na podijumu nakon što je osvojila srebrnu medalju za Bugarsku u disciplini vazdušni pištolj (10 metara).

07.20 Na teren izašle odbojkašice

Srpske heroine otvaraju takmičenje u Tokiju susretom protiv Dominikanske Republike.

07.11 Zavirite u olimpijsko selo

Darija Klišina, jedna od najboljih atletičarki sveta, podelila je dve fotografije sa maskotama Olimpijskih igara u Tokiju. Klišina je poznata skakačica u dalj koja je često vodila borbe sa našom Ivanom Španović.

06.55 Tijana oduševila porukom

Tijana Bogdanović se ovog jutra oglasila i kratko rezimirala osvajanje bronzanog odličja u Tokiju.

„Nakon pet godina napornog rada stigla sam do druge olimpijske medalje. Ponosna sam što predstavljan moju zemlju“, napisala je Bogdanović.

06.32 Senzacija turnira u Tokiju

Ešli Barti, prva teniserka sveta, eliminisana je u prvom kolu. Sara Soribes Tormo slavila je sa 6:4, 6:3 za 95 minuta igre.

Sara Soribes Tormo
Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

06.00 Još dva srpska strelca na borilištu

Milenko Sebić i Milutin Stefanović izašli na borilište u disciplini puška (10 metara). Srpski takmičarki nakon dve serije zauzimaju 19. i 40. mesto.

Milutin Stefanović i Milenko Sebić; Foto: Streljački savez Srbije

05.57 Šok u Tokiju!

Endi Mari, dvostruki olimpijski šampion, povukao se sa turnira. Umesto njega nastupaće Maks Pursel iz Australije.

05.26 Bravo, momci! Kakav preokret

Srbija je u jednom trenutku gubila i 10:5, a onda su basketaši uspeli da preokrenu rezultat i na kraju slave sa 15:12 protiv Poljaka. Bio je ovo treći trijumf naših momaka u Japanu.

05.12 Problemi za basketaše

Naši momci su primili nekoliko trojki u kratkom vremenskom periodu, pa su Poljaci uspeli da preokrenu rezultat i stignu i do 10:5. U jednom trenuku su Poljaci imali čak tri skoka u napadu nakon promašaja, a iz četvrtog su postigli dvojku.

05.10 Nina Radovanović slavila!

Srpska bokserka je sjajno počela na Olimpijskim igrama. Slavila je protiv Kanađanke Mendi Bužold pobedom na poene. Petoro sudija je smatralo da je Srpkinja bolje odradila meč.

Nina Radovanović i Davison
Foto: BSS

05.05 Poljaci nervozni, Srbija vodi

Naši momci poveli su sa 3:2 u izuzetno agresivnom meču sa mnogo faulova od samog početka susreta. Dušan Domović Bulut se nalazi na terenu, iako je nakon prvog dana imao problema sa skočnim zglobom.

05.00 Basketaši na terenu

Naša basket 3×3 ekipa počela je treći meč na Olimpijskim igrama. Nakon uvodne dve pobede prvog dana protiv Kine i Holandije, usledio je meč sa Poljacima.

04.48 Prvi boks meč Srbije u Tokiju

Počeo je meč Nine Radovanović protiv Kanađanke Mendi Bužold u kategoriji od 48 do 51 kilograma.

Nina Radovanović i Davison
Foto: BSS

04.58 Prvi svetski rekord na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ženska reprezentacija Australije u štafeti 4×100 metara oborila je svetski rekord (prvi na Olimpijskim igrama u Tokiju) pošto je trku slobodnim stilom završila u vremenu 3:29.69.

04.17 Srpska veslačica bez polufinala

Jovana Arsić, srpska veslačica, ostala je bez polufinala jer je u četvrtfinalu završila na četvrtoj poziciji. Prva tri mesta su vodila u polufinale, ali je vodeća trojka imala više od 10 sekundi prednosti.

04.10 Šteta, ništa od finala

Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale discipline vazdušni pištolj (10 metara). Arunović je dugo bila u igri za prolazak dalje, ali je takmičenje završila na 17. poziciji, dok je Milovanović bila 33.

Foto: Starsport

04.05 Šta nas sve čeka danas?

Evo čitavog rasporeda i rezultata naših sportista ove nedelje.

VESLANJE

Jovana Arsić – skul, četvrto mesto u četvrtfinalu

BOKS

Nina Radovanović – Mendi Bužol (48-51kg), kvalifikacije 04.48

BASKET 3×3

Srbija – Poljska 05.00

Srbija – Belgija 08.25

TENIS

Ivana Jorović – Alison Van Ujtvank, 1. kolo, ne pre 05.00

ODBOJKAŠICE

Srbija – Dominikana, 1. kolo, 07.20

VATERPOLO

Srbija – Španija, 1. kolo, 11.20

STRELJAŠTVO

Zorana Arunović (10m pištolj), 17. mesto

Jasmina Milovanović (10m pištolj), 33. mesto

Milutin Stefanović (10m puška), kvalifikacije i finale, od 06.00 do 09.30

Milenko Sebić (10m puška), kvalifikacije i finale, od 06.00 do 09.30

PLIVANJE

Velimir Stjepanović (200m slobodno), kvalifikacije, 12.22

Muška štafeta (4x100m slobodno), kvalifikacije, 14.10

04.00 Dobrodošli u novi blog Nova.rs u kom ćete moći da ispratite sva najvažnija dešavanja drugog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Tokiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare