Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srpski sportisti fenomenalno su počeli takmičenja na Olimpijskim igrama i već su osvojili dve medalje - Damir Mikec osvojio je srebro u streljaštvu, a Tijana Bogdanović bronzu u tekvondou.

PREPORUČUJEMO

Tijana razbila Japanku i donela Srbiji bronzu FOTO

Bravo: Mikec upucao srebro, prva medalja za Srbiju 

Emotivna Tijana medalju posvetila baki: Sad bi bila ponosna

Tijana se triput krstila u suzama – to je prava pobeda VIDEO

Damir i dalje u čudu, prva reakcija oduševila Srbiju 

Đoković teško disao, preskočio prvu prepreku ka zlatu

Srpska noć u Tokiju: Trijumf basketaša, Bogdanović poražena

Neviđeno: Mikec sam sebi morao da uruči medalju

Ko je Damir Mikec? Uzeo „brdo“ medalja, išao po ženu u El Salvador

PROČITAJTE JOŠ

Prva takmičarska olimpijska noć (od 01.30 do 07.00 po našem vremenu) donela je veliki broj mečeva naših sportista. Basketaši Srbije slavili su protiv Kine sa 22:13, a Andrea Arsović i Sanja Vukašinović završile su takmičenju u kvalifikacijama (vazdušna puška, 10 metara), dok su poraze upisale Milica Nikolić u džudou, te Tijana Bogdanović u tekvondou.

Međutim, Tijana je kroz repasaž došla do borbe za medalje i okitila se bronzom, pre nje je srebro osvojio Damir Mikec za fenomenalan početak Srbije u Japanu.

Samostalna Srbija je 2008. osvojila tri medalje, 2012. četiri, a 2016. osam odličja. U Tokiju će našu zemlju predstavljati 86 sportista u 15 sportova i Igre će trajati do osmog avgusta.

Ako se po jutru dan poznaje…

15.50 KRAJ ZA DANAS

To bi bilo to za uživo druženje tokom prvog dana Olimpijskih igara, neka svaki dan bude ovakav i pamtićemo Tokio dugo, dugo. Novo druženje zakazujemo već sutra u svitanje…

15.44 Trenutak za ponos

Tijana Bogdanović je po drugi put u svojoj karijeri osvojila medalju na Olimpijskim igrama – posle srebra u Riju, Srbiji je donela bronzu u Tokiju, za još jedan trenutak sa postolja za ponos svih.

15.40 Tijana medalju posvetila preminuloj baki

Imala je Tijana posebnu posvetu posle osvojene bronzane medalje.

„Medalju želim i da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila“, naglasila je Tijana Bogdanović.

15.06 Danilo Anđušić: Ao, kakav početak

Nažalost, nema košarkaša Srbije u Tokiju, ali prate sve što se dešava, pa je Danilo Anđušić poput Štimca podelio oduševljenje na društvenim mrežama zbog već dve osvojene medalje prvog dana.

15.03 Štimac oduševljen srpskim olimpijcima

„Bravo Tijana, bravo Damire, veliki naklon i kapa dole! Ponos! ‘Ajmo Srbi“, napisao je bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac posle Tijanine medalje.

 

14.55 Emotivna Tijana u suzama

Suze radosnice.. Tijana Bogdanović je posle osvojene bronze izašla sa borilišta, pustila suzu, prekrstila se i uzdahnula s olakšanjem, nakon što je Srbiji donela drugu medalju u Tokiju.

Bogdanovićeva se raduje zbog pobede za bronzu, Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

14.21 Poraz Levajca posle velike borbe

Nije uspeo da pobedi favorizovanog Rusa Dimitrije Levajac. On je izgubio rezultatom 4:2 u setovima. Nakon lošeg početka i gubitka prvog seta, Levajac je odlično zaigrao i došao do preokreta u naredna dva. Dobro je krenuo srpski stonoteniser i u narednom, stigao do prenosti od četiri poena, ali se Kiril Skačkov budi i pravi veliki preokret. Od trenutka kada je izjednačio na 2:2 u setovima, Skačkov je do kraja rutinski došo do pobede i sprečio senzaciju. Na kraju je rezultat po setovima bio 11:4, 11:13. 6:11. 11:7, 11:5, 11:8 za Rusa.

14.11 Bogdanovićeva je uzela bronzu!

Tijana je pobedila Japanku Jamadu sa 20:6 i osvojila je drugu medalju za našu zemlju, posle prve koju je uzeo Damir Mikec u streljaštvu. Ovo je treći olimpijski ciklus gde tekvondo uzastopno donosi medalju našoj zemlji.

14.00 Pad Levajca, Rus došao do preokreta

Stao je Levajac sredinom trećeg seta kada je bio u naletu i dozvolio Skačkovu da uže u seriju i rezultatom 11:5 izjednači u setovima. U istom tempu je Rus nastavio u narednom setu i identičnim rezultatom uspeo da preokrene rezultat i sada vodi sa 3:2.

13.55 Silađi posustao u finišu, ništa od polufinala

Nije uspeo Čaba Silađi da se plasira u polufinale trke na 100 metara prsno. Sjajno je prlivao naš takmičar u prvoj polovini trke i na 50 metara je okrenuo kao treći. Međutim kako se trka bližila kraju, Čaba je posustao i na kraju završio kao poslednji u svojoj kvalifikacionoj grupi. Silađi je stazu isplivao rezultatom 1.00.19. On je u ukupnom plasmanu završio na 26. poziciji.

13.44 Sjajni Levajac vodi protiv Rusa

Dimitrije Levajac igra odličan meč u prvom kolu turnira u stonom tenisu. On je posle loše igre u prvom setu koji je izgubio sa 11:3 u drugom posle drame došao do izjednačenja 13:11. To kao da mu je dalo krila i ubedljivo osvaja treći set sa 11:5.

13.30 Anja Crevar šesta u svojoj grupi

Anja Crvear je prva nastupila od srpskih plivača i nije uspela da se plasira u finale na 400 metara mešovitim stilom. Ona je u trećoj kvalifikacionoj grupi bila šesta sa rezultatom 4:40.50 što nije bilo dovoljno za plasman u finale. Poslednje osmo mesto koje je donosilo plasman u finale je zauzela Ita Kusonato iz Italije sa rezultatom 4:37.37.

Najbrže vreme u trećoj grupi je imala Amerikanka Ema Vejant koja je bila brža od naše plivačice za 6,95 sekundi.

12.42 Tijana Bogdanović u borbi za bronzanu medalju

Izgubila je u prvoj rundi, ali se u drugoj i trećoj hrabro borila protiv Kineskinje Vu Đingju i u kategoriji do 49 kilograma dobije 12:9 da bi kroz repesaž ušla u konkurenciju za medalju.

12.22 I Đoković čestitao Mikecu na medalji

„Mikec koji je putovao ovih dan u šest ujutru iz sela, pa smo se šalili što ne može da se druži sa nama. Za njih strelce je borilište sat i po daleko. Svaka mu čast, mnogo mi je drago, ovo su mu četvrte Igre, kao i meni, i prva medalja. Zaslužio je“, rekao je prvi reket sveta.

12.14 Dobro je momci, samo tako i nastavite!

Bulut je objavio raspored mečeva drugog dana za basketaše, posle dve pobede nad Kinom i Holandijom u subotu.

11.41 Velika šteta! Teniserke poražene posle preokreta

Su i Jang su prošle dalje preko Krunićeve i Stojanovićeve. Nekoliko loših servisa Aleksandre i ne baš dobrih procena na mreži koštalo je Srbiju na kraju i Kina je prošla dalje posle super taj-brejka sa 18:16.

11.33 Novak je zadovoljan posle pobede u prvom kolu olimpijskog turnira

11.09 Kineskinje su izjednačile

Visio je brejk u korist kineskog para, na kraju je do njega i došlo na servisu Krunićeve za 6:4.

10.45 Krunić i Stojanović uzele prvi set

Aleksandra Krunić i Nina Stojanović u dublu su povele sa 1:0 protiv kineskog ženskog para Su i Jang. Naše igračice su napravile brejk u prvom gemu, a onda su u poslednjem, posle tri spasene brejk prilike, iskoristile treću set loptu za 6:4.

10.20 Konačno i prva reakcija Mikeca

Čovek koji je u karijeri osvojio medalje na svim velikim međunarodnim takmičenjima, a sada je konačno mogao da odahne. Uspeo je da osvoji i jedinu koja mu je nedostajala – olimpijsku.

“Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali“, poručio je Mikec nakon osvajanja medalje.

09.52 Đoković u drugom kolu

Novak Đoković plasirao se u sledeću rundu olimpijskog turnira nakon što je sa 6:2, 6:2 savlada Uga Delijena iz Bolivije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

09.26 Mikecu uručena medalja

Srpski strelac je nakon sjajnog nastupa u disciplini vazdušni pištolj stigao do olimpijskog srebra, a nešto pre 9.30 mu je i uručena medalja. Mikec je zbog korona protokola praktično sam sebi uručio medalju. Evo i scene sa podijuma.

Damir Mikec srebro
Foto. RTS screnshot

09.21 Đoković osvaja prvi set!

Srpski teniser je bio rešen da već u ovom gemu završio posao protiv rivala iz Bolivije sa 6:2. Propustio je prvu set loptu, ali je drugu osvojio kratkom forhend dijagonalom.

09.04 Žolt Peto poražen

Srpski stonoteniser izgubio je od Grka Panajotisa Gionisa sa 11:6, 11:8, 11:8 i 11:8 i tako završio takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji.

08.58 Mikec stigao do srebra!

Srpski strelac je ušao u finale kao osmoplasirani, a sjajnim pucanjem je stigao i do srebra. Ovo je prva medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju i to prvog takmičarskog dana.

08.39 Tako je! Kecmanović osvaja set

Srpskom teniseru je bio potreban 41 minut da slomi otpor Poljaka Majčržaka u prvom setu (6:4), a Kecmanović deluje i te kako raspoloženo za igru u prvom kolu Olimpijskih igara.

08.33 Basketaši igraju protiv Holanđana

Srpski basketaši su na pet minuta do kraja susreta vodili sa 9:5 protiv Holandije, koja je često igrala protiv naše selekcije u završnicama prvenstava Evrope i sveta. Naši momci igraju sjajno i atraktivno, a prvi deo meča je obeležio veliki broj faulova.

08.12 Kecmanović odlično počeo

Miomir Kecmanović, srpski teniser, sigurno je otvorio takmičenja na Olimpijskim igrama. Posle 15 minuta igre stigao je do 3:1 protiv Poljaka Kamila Majčržaka.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

07.40 Bravo! Srbija ima finalistu!

Ovog jutra je Mikec uspeo da se plasira u finale discipline vazdušni pištolj (10 metara) kao osmoplasirani. Mikec je prvi srpski sportista u Tokiju koji je uspeo da izbori finale.

Srpski strelac je sakupio 578 krugova, a prvoplasirani Čodhari Sobarh je sakupio osam više.

06.55 Mikec u kvalifikacijama

Damir Mikec je u ovim trenucima pucao u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška (10 metara).

Foto: OKS

06.43 Milica Nikolić završila Olimpijske igre

Darija Bilodid, ukrajinska borkinja, savladala je Milicu Nikolić u poslednjoj sekundi druge runde džudo takmičenja na Olimpijskim igrama.

Milica Nikolić džudo
Foto: Screenshot Youtube
Judo Klub Crvena Zvezda – Judo Club Red Star

06.00 Ovako izgledaju medalje

Medalje koje se delje najboljima na Olimpijskim igrama izgledaju baš ovako.

05.41 Šteta, Tijana Bogdanović izgubila u osmini finala

Srpska tekvondoistkinja nije uspela da se plasira u četvrtfinale u disciplini do 49 kilograma. Ubedljivo je slavila Adrijana Kerezo Iglesijas iz Španije sa 12:4. Ukoliko rivalka iz Španije dođe do finala Bogdanović će kroz repasaž moći da dođe do medalje.

05.39 Nina Stojanović u drugoj rundi!

Najbolje plasirana srpska teniserka je nakon početnih problema (gubila sa 3:1), podigla nivo igre, a japanska igračica Nao Hibino od tog momenta nije imala nikakvu šansu da slavi. Stojanović se mučila sa prvim servisom, a onda zaigrala na izuzetnom nivou i sa 6:3, 6:3 izborila drugu rundu, gde je čeka bolja iz duela Anet Kontavejt i Marije Sakari.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

05.32 Tako je, istorija!

Srpski basketaši upisali su prvu pobedu na Olimpijskim igrama sa 22:13, a sledeći meč ih očekuje oko 08.25 kada će na megdan Holandiji.

05.04 Srpski basketaši počeli takmičenje.

Naši momci su poveli sa 5:4 protiv Kine, a igra je često prekidana zbog faulova. Suđenjem nije bio zadovoljan ni Dušan Domović Bulut, koji je to jasno pokazao i kada je otišao na klupu na odmor.

04.57 Milica Nikolić u osmini finala!

Srpska džudistkinja je u kategoriji do 48 kilograma bila bolja od Francuskinje Bukli Širin sa 10:0, a u osmini finala će se boriti protiv Darije Bilodid.

04.52 Tako je, Nina!

Stojanović je nakon odličnog početka, malo pala, a onda pokazala raskošan talenat. Upravo zbog tih problema bilo joj je potrebno 40 minuta, ali je na kraju uspela da sa 6:3 osvoji prvi set protiv Hibino.

Nina Stojanović
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

4.36 Nini proradio servis

Srpska teniserka je imala dosta problema sa prvim servisom na početku susreta, ali je uspela da podigne nivo igre i da osvoji gem na sopstveni servis. Hibino iz Japana je vodila sa 3:2.

04.28 Prva zlatna medalja u Japanu ide za Kinu

U disciplini vazdušna puška (10 metara), u kojoj su se takmičile naša Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokio osvojila je Kineskinja Jang Kvijan. Ona je u finalu „upucala“ 251,8 krugova, drugo mesto je pripalo Ruskinji Anastasiji Galašinoj, dok je bronzu Švajcarskoj donela Nina Kristen.

04.10 Odličan početak, pa pad Nine Stojanović

Srpska teniserka je uspela da napravi brejk već u prvom gemu na meču, a onda je izgubila sledeća dva gema. Na tribinama su se u tim momentima nalazili samo članovi stručnog štaba.

Dobrošli u blog Nova.rs na kom možete da pratite sva dešavanja sa Olimpijskih igara u Tokiju iz minuta u minut.

SUBOTA, 24. JUL

Foto: Streljački savez Srbije

STRELJAŠTVO

Andrea Arsović (vazdušna puška, 10m), kvalifikacije, 29. mesto

Sanja Vukašinović (vazdušna puška, 10m), kvalifikacije, 44. mesto

Damir Mikec (pištolj, 10m), kvalifikacije i finale, od 6.00 do 9.30

STONI TENIS

Žolt Peto – Jonis Panajotis 6:11, 8:11, 8:11 i 8:11

Dimitrije Levajac – Kiril Skačkov (singl), kvalifikacije, 13.15

1. kolo od 7.15 do 15.30

VESLANJE

Miloš Vasić i Martin Mačković, prošli u polufinale

TENIS

Novak Đoković – Hugo Delijen 6:2, 6:2

Miomir Kecmanović – Kamil Majčrak 6:4, 6:2

Nina Stojanović – Nao Hibino 6:3, 6:3, prošla u drugo kolo

Nina Stojanović/Aleksandra Krunić – Žang/Ču (dubl), 1. kolo, oko 08.00

PLIVANJE

Anja Crevar (400m mešovito) 13.30

Čaba Silađi (100m prsno) 13.55

TEKVONDO

Tijana Bogdanović – Adrijana Serezo Iglesijas 4:12

DŽUDO

Milica Nikolić – Širin Bukli (do 48kg), prošla u drugu rundu

Milica Nikolić – Darija Bilodid, poraz na vazari

BASKET 3×3

Srbija – Kina 22:13

Srbija – Holandija 16:15

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare