Novak Đoković na Vimbldonu; Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Nakon što su od Olimpijskih igara odustali Rafael Nadal, Rodžer Federer i Dominik Tim, pitanje koje se nameće je ko će zapravo Novaku Đokoviću biti najveći rival za zlatnu medalju.

Od deset najboljih tenisera planete, čak četvorica su odustala.

PROČITAJTE JOŠ...

Najviše pažnje privukao je Rafael Nadal, inače treći reket sveta, koji je 17. juna saopštio da neće igrati ni na Vimbldonu, ni na Olimpijskim igrama zbog potrebe da odmori telo nakon „naporne sezone na šljaci“.

Istog dana svoju nameru da ne igra u Tokiju saopštio je Dominik Tim.

„I za mene, poput svih sportista na svetu, postoji želja da igram na Olimpijskim igrama i da predstavljam svoju zemlju. Ipak, 2021. godina nije krenula kako je bilo očekivano, i ne osećam se spremnim da igram u Tokiju“, napisao je Tim na svom Tviter nalogu.

Pre njih, od nastupa u Tokiju je odustao Roberto Bautsta Agut, koji je još 15. juna istakao da neće put „zemlje izlazećeg sunca“, a krug tenisera koji su odustali od borbe za olimpijsko zlato zaokružio je Rodžer Federer. Švajcarac je nakon konsultacija sa svojim medicinskim timom doneo odluku da se povuče, i tom prilikom je naveo probleme sa kolenom kao glavni razlog odustajanja.

„Doživeo sam pad na koleno tokom turnira na travi i morao sam da se povučem sa Olimpijskih igara u Tokiju. Veoma sam razočaran, jer mi je čast i vrhunac karijere svaki put kada sam predstavljao Švajcarsku“, naveo je Federer.

Početak turnira je zakazan za 24. jul, a sem ukoliko ne bude iznenađenja u narednim danima, za olimpijsko zlato će se boriti Danil Medvedev (2. na ATP rang listi), koji će nastupati pod zastavom Olimpijskog komiteta Rusije, potom Stefanos Cicipas iz Grčke, Aleksander Zverev iz Nemačke, drugi Rus Andres Rubljev, kao i Đokovićev rival iz finala Vimbldona, Mateo Beretini.

Uz, nadamo se, Novaka Đokovića.

Bonus video: Novak Đoković jede travu nakon osvojenog Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram