Aleksandra Zolotić
Foto: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe)

Anastasija Zolotić postala je svetska senzacija u Tokiju. Amerikanka srpskog porekla (18), do prve zlatne medalje u istoriji ženskog tekvonda SAD došla pobedom u finalu nad Ruskinjom Tatjanom Mininom, dok su bronzane medalje otišle u Kineski Tajpej (Lo Ci-Lin) i Tursku (Hatidže Ilgjun Kubra).

Inače, Anastasija je rođena na Floridi, roditelji su joj Srbi, a ima srebro sa Olimpijskih igara za mlade pre tri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj put, došla je do tri ubedljive pobede pre finala, a Tatjana Minina je u finalu pala sa 25:17.

Anastasija je počela da se bavi tekvondom zbog Milice Mandić, koja joj je postala inspiracija 2012. kao osvajačica medalje u Londonu.

Majka Anastasije Dragana je medicinska sestra, dok otac Dalibor ima građevinsku firmu. Upravo su je oni pogurali do maksimuma i objašnjavali joj da je sve što poželi zapravo i moguće.

Ustaje svakog dana u pola osam ujutru, a trenira od 9 do 11. Nakon toga sledi odmor i novi trening od 14 do 16 časova, a ponekad radi i sa tegovima.

Jede dosta proteina, povrća, a samo povremeno unosi ugljene hidrate.

Počela je sa tekvondoom sa osam godina. Osvojila je je zlato na juniorskom prvenstvu sveta, što je bio njen najveći proboj, a kasnije je podigla i srebro na Olimpijskim igrama za mlade.

Uvek nosi pojas za sreću i plave pantalone.

Uglavnom je u SAD zovu Ana jer je sunarodnicima teško da izgovore Anastasija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare