Foto: EPA/KERIM OKTEN

Milorad Čavić jedan je od najvećih heroja Olimpijskih igara u Pekingu u našoj zemlji, a njegova trka sa Majklom Felpsom je postala antologijska u čitavom svetu.

Pre 13 godina, tog 16. avgusta su svi želeli da vide da li momak iz Srbije može da savlada najboljeg plivača svih vremena koji je tada jurio rekord Marka Špica po broju osvojenih medalja.

PROČITAJTE JOŠ

Namestili su se postolje da otpočnu trku 100 metara delfin stilom, a na kraju je odlučila jedna, jedina stotinka. Da sve bude utoliko gore, fotografija je pokazala da je Čavić zapravo prvi dodirnuo taster, ali „Omega“ je tek godinama kasnije priznala grešku.

Čavić se nekoliko godina zadržao u Srbiji po završetku karijere, pa je čak debitovao sa brojem 001 u dresu Ekonomca gde se oprobao u golmanskom poslu. Kasnije je bio i na spisku igrača za Ligu šampiona.

Ipak, sada se već neko vreme nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gde je trenirao i tokom karijere, a sada je postao trener.

Otvorio je svoju akademiju gde kao osvajač zlata na svetskim i evropskim šampionatima podučava mlađe generacije svom stilu plivanja.

Čak košta oko 80 dolara (8.000 dinara) i traje oko 30 minuta, uz to srpski plivač drži i „zoom“ kurseve o treningu, tehnikama (110 dolara za sat vremena), 550 dolara naplaćuje za pet sati rada, dok je deset sati procenio na 1.000 američkih novčanica.

Čavić neretko objavljuje fotografije i na Instagramu, gde je pokazao svoj novi imidž. Iako nije savršeno fizički spreman, kao u najboljim danima, i dalje se nalazi u izvrsnoj formi, što pokazuju sve njegove fotografije.

Ipak, sada je promenio imidž, tačnije frizuru.

Na Svetskom prvenstvu 2009. godine osvojio je trku na 50 metara delfin, a onda i srebro na 100 metara. U Ajndhovenu je osvojio zlato na 50 metara delfin stilom, a 2012. godine je po drugi put osvojio najsjajnije odličje na Evropskim šampionatima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare