Basketaši Srbije završili su pripreme u samom Japanu, pa će spremni dočekati Olimpijske igre, nadahnuti i sjajnom atmosferom u režiji domaćina.

Basketaši su još prošlog ponedeljka krenuli u Karatsu, grad na zapadnoj obali Japana, a sledi im novi let od 1.148 kilometara do samog Tokija, gde će se Igre održati.

Sve je spremno, momci su se prilagodili i vremenska razlika je otišla u zaborav, odigrane su trijumfalno i dve utakmice protiv Japana.

PROČITAJTE JOŠ

Stručni štab je radio u sastavu Goran Vojkić (selektor), Marko Ždero i Danilo Lukić (treneri), motrio je na igrače i fizioterapeut Dušan Sajić, a momci su radili u sastavu Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić i Marko Savić, dok je Dušan Domović Bulut bio odsutan iz privatno-poslovnih razloga.

U Olimpijsko selo u utorak ulaze četvorica igrača koji igraju, Majstorović, Vasić, Ratkov i Bulut, koji se pridružuje ovog dana letom iz Beograda.

U selo ulazi i selektor Vojkić, a Ždero, Lukić i Sajić se vraćaju u Srbiju.

Reprezentativce čeka let do Tokija od sat vremena, a utiske iz Karatsua za Nova.rs prenosi Danilo Lukić.

„Ovde u Karatsuu svi smo u izolaciji, odnosno, samo postoje soba i teren, plus svakog jutra testiranje na koronu. I pored toga, Japanci u Karatsuu su, malo je reći, neverovatni domaćini, u svim aspektima. Sjajni su u odnosu i ponašanju prema celoj delegaciji. Put od hotela do hale je pun natpisa dobrodoščice na ćirilici, svuda su slike igrača, a na prvom otvorenom treningu je bilo dosta ljudi koji su takođe imali natpise podrške na ćirilici“, priča Lukić za naš sajt.

Njegove reči dodatno svedoče koliko su se domaćini potrudili da im olakšaju boravak uoči takmičenja, a i spektakularan vatromet priređen je u njihovu čast, što možete videti u videu u vrhu teksta.

„Koliko se trude svedoči i ishrana koju su pokušali da približe srpskoj u vidu namirnica koje mi koristimo – ajvar, šopska salata, ćevapi, musaka itd. U našu čast je ispaljen vatromet sa platforme na moru, a gotovo svi stanovnici grada mogli su da ga vide, u crvenoj, plavoj i beloj boji. U nedelju je poslednji otvoreni trening, tako da ne bi čudila i neka nova prijatna iznenađenja, ako se posle svega lepog što su uradili to više može nazvati iznenađenjem“, kaže Lukić.

Nema sumnje da će ovim sjajnim gestovima naši basketaši dobiti motiv više da ispišu nove stranice istorije.

Dušan Bulut je najavio pohod na zlato, a Dejan Majstorović je za naš portal napravio i paralelu sa slavnim timom SAD iz 1992. godine, pošto je konkurencija u našem timu paklena za Tokio.

BONUS VIDEO: Kako su se basketaši u Novom Sadu spremali za Tokio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram