Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Iz australijske države Viktorija, u kojoj se nalazi Melburn, grad domaćin Australijan opena, stižu dobre vesti kada je u pitanju koronavirus, ali i potvrda prvog zvaničnog slučaja zaraze.

Ova država u proteklih 17 dana nije imala nijedan novi lokalni slučaj širenja koronavirusa zahvaljujući rigoroznim merama.

PROČITAJTE JOŠ...

U Viktoriji, podeljeni na Adelejd i Melburn, trenutno se nalazi čak 72 tenisera i teniserke koji su smešteni u hotelske sobe, bez mogućnosti treninga tokom trajanja dvonedeljnog karantina pred nastup na Australijan openu koji bi trebalo da počne 8. i traje do 21. februara.

Što se tiče turnira, situacija je nešto lošija.

Zasad je prisustvo koronavirusa potvrđeno kod sedam osoba koje su povezane sa Australijan openom, među njima ima i igrača, ali je poznato samo ime španske teniserke Paule Badose. Takođe, tamošnja zdravstvena organizacija saopštila je da je kod još tri osobe koje su stigle iz inostranstva i nalaze se u karantinu nalaz bio pozitivan, ali još uvek nije potvrđeno da su povezani sa turnirom.

Veliki broj tenisera i teniserki izrazio je nezadovoljstvo uslovima u kojima su se našli, a status „prve zvezde“ karantina ima najbolji reket sveta, Novak Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar