EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Turnir pod nazivom "Trofej Severne Palmire" održava se u Sankt Peterburgu od 1. do 4. decembra, a Srbija će na njemu imati tri predstavnika. Među njima su Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Laslo Đere.

Većina učesnika ovog turnira su Rusi, a nastupa šest timova koji se takmiče u dve grupe.

Tri ekipe u grupi „Severna Venecija“ su: Anastasija Potapova (Rusija), Marton Fučovič (Mađarska) i Janko Tipsarević kao igrač-selektor; Ana Bodnar (Mađarska), Laslo Đere i Viktor Troicki kao igrač-selektor; Anastasija Gasanova (Rusija), Pedro Martines (Španija) i Anastasija Miskina, bivša šampionka Rolan Garosa iz Rusije kao igrač-selektor.

PROČITAJTE JOŠ:

U grupi „Obala Neve“ su: Julija Putinceva (Kazahstan), Jevgenij Donskoj (Rusija) i Svetlana Kuznjecova, bivša šampionka US Opena i Rolan Garosa iz Rusije kao igrač-selektor; Kamila Rahimova (Rusija), Bernabe Sapata (Španija) i Nikolaj Davidenko, bivši šampion Završnog mastersa u Londonu.

Treći tim sačinjavaju Rusi Vitalija Djačenko, Aslan Karacev i Jelena Vesnina kao igrač-selektor.

U okviru jednog duela igra se tri meča – po jedan u muškoj i ženskoj singl konkurenciji i partija miks dubla. Najbolje ekipe iz obe grupe igraće u finalu.

Domaćin Trofeja Severne Palmire 2022. je dvorana Sibur, kapaciteta oko 7.000 mesta. Troicki i Tipsarević nalaze se na zvaničnom plakatu turniru, što govori o tome koliko je Rusima bilo važno da oni učestvuju.

Održavanje ovog turnira naišlo je na osude Ukrajinaca i onih ljudi iz teniskog sveta koji su za to da se Rusija i njeni igrači isključe iz „belog sporta“ zbog rata sa Ukrajinom.

Zanimljivo je da je Sankt Peterburg imao turnir iz serije 500, ali je on ove sezone prebačen u Astanu upravo zbog rata. Iz ruske agencije tvrde da su se kandidovali za organizaciju mastersa 1.000, kada se jednog dana situacija u ratu između Rusije i Ukrajine smiri.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Frica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar