Foto: Nova.rs

"Ovo je potpuno drugi sport kad se gleda odavde", bio je konsenzus svih koji smo po prvi put gledali meč iz te pozicije. Ujedno smo mogli da čujemo, vidimo i osetimo mnogo toga više. Jedan detalj pogotovo.

Foto: Nova.rs

„Želim da budem besramno bogat kako bih ovo sebi omogućio stalno“, to je jedna od misli koja vam prolazi kroz glavu kada gledate meč praktično iz pozicije koja je rezervisana za ložu igrača. Jednostavno sve izgleda potpuno drugačije, a vrhunski tenis je još impresivniji.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je uspeo da „pokvari“ Karlosa Alkaraza i da, po mnogima neočekivano lako, izbori plasman u finale Završnog mastersa u Torinu.

U dvorani „Pala Alpitur“ gledao sam tenis na samo 10 metra od terena što je posebno iskustvo, a samo zbog toga je vredelo preći 1.150 kilometara u cugu. U tim momentima je moguće primetiti i stvari koje često prođu neopaženo. Poput saveta koje je Goran Ivanišević davao Đokoviću.

Novak Đoković Foto:EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Bilo je tu onih tehničkih i taktičkih (koje ne bi trebalo odati), ali i onih koji su bili upereni samo na to da se prebrodi težak trenutak. Kada je u drugom setu Novak krenuo da stiska obruč, Karlos Alkaraz je odservirao dva asa i da poravna na 40:40. Đoković je pogledao ka svom timu kao da želi da kaže „Šta još mogu da uradim“, a onda je Ivanišević odmah povikao.

„Baci reket, smiri se“, bila je kratka poruka.

Nije bilo potrebe da ijedan reket strada (kao što su pukla dva kao čačkalice protiv Janika Sinera), ovog puta je na to odgovorio samo još jačom željom i potezom za špice koji je podigao publiku na noge.

View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Čak su i Italijani navijali za Đokovića, iako je čitava dvorana bila ispunjena srpskim zastavama. U jednom trenutku se čulo i skandiranje hiljade ljudi „Nole, Nole“. Do tog momenta je po naprednoj tehnologiji ATP Alkaraz bio najbolji server turnira, a onda je Đoković odlučio da opravda ime najboljeg riternera turnira.

Španac je imao 10 asova (dva puta je njima spasavao brejk lopte), ali je srpski as još jednom pronašao način.

„Može se reći da sam se prijatno iznenadio današnjim nastupom i kvalitetom tenisa. Nisam bio na najvišem nivou u mečevima grupne faze, ali jesam na onom koji je potreban, imao sam sva tri duga meča, dobio dva od tri i uspešno se kvalifikovao i prošao, Znao sam da imam još jednu ili dve brzine iznad i to sam dokazao i pokazao. Ovakav nastup protiv drugog na svetu i najvećeg rivala ove godine daje mi na važnosti“, iskreno je rekao Novak čije ćete poteze gledati na svim društvenim mrežama, a možete i ovde.

BONUS VIDEO Najbolji momenti iz Đokovićeve pobede nad Alkarazom