Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ništa od Đokovića, Francuzov izbor Rumunka.

Nakon informacije da je Marijan Vajda napustio tim Novaka Đokovića, Patrik Muratoglu bio spominjan kao ozbiljna opcija za novog Đokovićevog trenera, ali je umesto rada sa najboljim teniserom sveta Muratoglu odlučio da se posveti gotovo zaboravljenoj rumunskoj teniserki, Simoni Halep.

PROČITAJTE JOŠ...

Francuski stručnjak, inače dugogodišnji trener Serene Vilijams, potvrdio je da će ubuduće raditi sa rumunskom teniserkom i dvostrukom grend slem šampionkom.

„U poslednjih osam meseci sam shvatio koliko mi nedostaje posao. To je strast mog života i osećam da mogu još mnogo toga da pružim“, naveo je Muratoglu.

Muratoglu nije radio skoro godinu dana pošto Serena Vilijams nije igrala otkako se povredila na Vimbldonu prošle godine i još je neizvesno kada će se 40-godišnja Amerikanka vratiti na teren.

„Simona je došla u Muratoglu Akademiju pre Indijan Velsa. Gledao sam nekoliko njenih treninga, posmatrao je kako trenira. Krajem te sedmice me je pitala da li bih mogao da je treniram. Veoma je poštujem, ali u tom momentu to nije dolazilo u obzir“, naveo je Muratoglu, koji sa Vilijams sarađuje od 2012. godine.

„Nekoliko nedelja kasnije sam razgovarao sa Serenom i otvorila su mi se vrata da, makar kratkoročno, radim sa nekim drugim“, dodao je on.

Halep, koja je osvojila Rolan Garos 2018. i Vimbldon naredne godine, prošle godine se borila s povredama i uspela je da stigne do samo jednog WTA finala. Ona je trenutno na 20. mestu na WTA listi.

BONUS VIDEO Novak luduje sa Zvezdinim košarkašima posle pobede nad Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar