Dečak drži kišobran sa oznakom Rolan Garosa
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Beloruskinja Viktorija Azarenka, 14. igračica sveta, pobedila je u 1. kolu Rolan Garosa Crnogorku Danko Kovinić 2:0 (6:1, 6:2), ali je tokom prvog seta, pri rezultatu 2:1, napravila skandal zbog kiše koja je počela da pada, temperature od osam stepeni Celzijusovih i zahteva sudije i supervizora da prestanak padavina sačeka na terenu.

Viktorioa Azarenka napušta teren sa torbom na leđima
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani / POOL

„Ovo postaje pomalo smešno. Ne želim da sedim ovde zato što se smrzavam. Neću da čekam više ni minut, ovde je ledeno, osam stepeni. Ja živim na Floridi. Navikla sam na toplo vreme“, bila je besna Azarenka, koja je obukla jaknu i pokrila noge peškirima dok je sedela na stolici s kišobranom u rukama.

Sudija je pokušao da je umiri, ali Azarenka nije odustajala pa se obratila Danki Kovinić:

Da li želiš da ostaneš na terenu?“

Danka je smireno odgovorila da ne želi.

„Eto, ne želi, jer je smešno i previše hladno. U čemu je poenta. Sedimo ovde kao patke“, rekla je Azarenka i uprkos upozorenju da to ne čini ipak je napustila teren, a za njom je pošla i Kovinićeva.

Ostalim teniserkama na drugim terenima to nije bilo dopušteno. Azarenka i Kovinić vratile su se na teren posle pola sata pauze i nastavile meč.

Pre početka turnira mnogi treneri i teniseri su izrazili zabrinutost zbog termina odloženog turnira, jer nije isto igrati tenis u Parizu krajem maja i početkom oktobra.

Koronavirus očigledno neće biti jedini problem koji bi mogao da pravi probleme na Rolan Garosu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar