Novak Đoković Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Opet provocira

Rene Stabs, nekadašnja prva teniserka sveta u dublu, pričala je ponovo o Novaku Đokoviću i njegovoj želji za pobedom, čak i u poznim igračkim godinama.

„Đoković je figura o kojoj ljudi imaju podeljena mišljenja, ali za mene kao bivšu profesionalku i nekoga ko gleda tenis jako dugo… Jednostavno moramo da budemo oduševljeni njegovom sposobnošću da nikada ne odustaje. Nemilosrdan je“, rekla je 52-godišnja Stabs u jednom podkastu.

PROČITAJTE JOŠ:

Uporedila ga je sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

„Mislim da su i Rodžer i Rafa bili personifikacije želje za pobedom, ali Novak je u tom smislu opsesivan, i to se vidi. Želi da ostvari što bolje brojeve, jer zna da u svetu nikada neće biti popularan kao Rodžer i Rafa“.

Očigledno da je mnogima teško da prihvate Novakov uspeh i rezultate kojima je prevazišao najveće rivale, pa mu sada traže druge mane i stavljaju ga u negativne kontekste.

Stabs je već ranije više puta govorila negativno o Novaku, ni njegovi navijači joj nisu bili simpatični, pokušala je da ospori njegovu pobedu nad Karlosom Alkarazom u finalu Sinsinatija, a pričala je i da Đoković lažira povrede, te da ima ‘sindrom srpske žrtve’.