Rafael Nadal i Kasper Rud
Rafael Nadal i Kasper Rud; Foto: EPA-EFE/Carlos Ortega

Rafael Nadal je završio takmičarsku sezonu, ali je odlučio da kraj novembra provede na seriji egzibicija radi dodatne promocije tenisa u Južnoj Americi.

Španski teniser je otipao na daleki put sa Kasperom Rudom, Norvežaninom koji je bio deo njegove akademije, a do sada su odigrali četiri susreta.

Na poslednjem koji je odigranu Ekvadoru Rafa je slavio sa 6:4, 6:4, a tamo je dobio i pitanje koje zanima sve u tenisu.

PROČITAJTE JOŠ

Dobio je direktno pitanje: Da li smatrate sebe najboljim teniserom u istoriji?

Veteran iz Manakora je odlučio da ne odgovori, tačnije ponudio je odgovor koji do sada nije u karijeri.

„Iskreno, ne znam da li sam najbolji u istoriji ili nisam. To je nešto što zahteva da se o tome podrobnije razmisli. Po meni, biti najbolji u istoriji je stvar koja je na drugom mestu, iza toga da ostavite neko nasleđe“, istakao je Španac.

Aludirao je na akademiju, a njegova je postala izuzetno kvalitetna. Navedimo još jedan primer uz Kaspera Ruda, Iga Švjontek se oduvek ugledala na Španca.

Foto: EPA-EFE/Jose Jacome

Trka još uvek nije gotova i smatra da nije pravo vreme za svođenje računa.

„Sva trojica, Federer, Đoković i ja, uspeli smo da ostvarimo svoje snove. U smisli sportskog nasleđa, to je što je, videćemo kako će biti kada budem završio karijeru.“

Ipak, naveo je još nekoliko bitnih stvari u životu profesionalaca.

„Vrednosti poput obrazovanja, poštovanja i ljubavi koju dajemo i primamo, to je mnogo važnije za profesionalni uspeh, to je ono što traje. Voleo bih da svi oni koji su bili sa mnom u ovom sportu u ovih 20 godina sačuvaju dobru uspomenu na mene“, završio je Nadal.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar