Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Ovo će biti prilika za novih 250 bodova

Srpski teniser Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu turnira u Tel Avivu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Tijago Monteiro i Pablo Anduhar.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtfinalu moguć rival Đokoviću je Holanđanin Talon Grikspor, a ukoliko prođe i tu prepreku u polufinalu Srbin može da igra protiv Dijega Švarcmana ili Aslana Karaceva.

Sa druge strane žreba najveći rival može mu biti Marin Čilić, koji je postavljen za drugog nosioca.

Takođe, sa Marinove strane žreba nalaze se još dva Srbina – Hamad Međedović i Laslo Đere.

Međedović će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, dok bi u drugom igrao protiv pobednika meča Botik van de Zandšlup – Žoao Souza.

Đere će na startu imati težak posao protiv Dominika Tima, koji se polako vraća u formu i sprema se za povratak u sam vrh svetskog tenisa. Pobednik tog meča igraće protiv Čilića u drugom kolu.

Biće ovo prvi zvanični turnir za Novaka još od Vimbldona na kom je u finalu pobedio Nika Kirjosa. Srbin nikada ranije nije učestvovao u Tel Avivu, a imaće šansu da upiše novih 250 bodova, koji mu mogu značiti za plasman na Završni masters u sezoni.

Novak će u Tel Avivu nastupiti i u dublu, a partner će mu biti domaći teniser Jonatan Erlih, 45-godišnjak kojem će ovaj turnir biti poslednji u karijeri. Đoković je u paru sa Erlihom 2011. godine u Kvinsu došao do svog zasad jedinog trofeja u karijeri u konkurenciji parova.

BONUS VIDEO Nadalov prst u oko Novaku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar