Novak Đoković Foto:REUTERS/Pablo Morano

Nastavljena je vladavina Novaka Đokovića.

Dominacija je ušla u novu sedmicu, tačno 393. koju je Đoković proveo na vrhu planete. Zapravo, proveo je još 22 sedmice na vrhu ATP liste, ali mu to nije priznato nikada zbog „zamrznutog“ renkinga tokom pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser se i dalje nalazi na odmoru pred masters u Parizu, a uspeo je da ostane na vrhu sa 11.795 bodova iako će izgubiti 250 bodova sledećeg ponedeljka. Zapravo bi oni bili skinuti već danas, ali ove godine ATP pravi eksperimente sa turnirima koji imaju drugačije datume. Turnir u Astani je u toku, Hamad Međedović je u polufinalu i tek po završetku turnira će ti bodovi biti precrtani srpskom asu.

Karlos Alkaraz je jedini koji je iole blizu srpskom asu sa 8.535 bodova, a dodao je 90 novih bodova nakon dva kola u Pekingu i pobedom nad Lorencom Musetijem koji će mu biti upisani od ponedeljka jer se oni ne skidaju u toku turnira.

Alkaraz jedini može da ugrozi Đokovića i da dođe do prvog mesta ATP liste na kraju godine, ali bi morao da bude maestralan, ako ne i savršen u Pekingu i Bazelu (serija 500) i na mastersu u Šangaju (1.000) pre nego što se odigra turnire na kojima će se takmičiti i Novak.

Srpski teniser će igrati masters u Parizu od 30. oktobra do 5. novembra, a kasnije i Završni masters u Torinu od 12. novembra.

Sve ovo znači da bi moglo da se desi da Srbin i Španac u direktnom okršaju u Torinu odluče ko će biti broj 1 na kraju godine što bi bio pravi spektakl.

ATP lista, 2. oktobar
Foto: Screenshot atptour.com

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu