Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odgovorio je na pitanje o natpisu koji je ostavio na kameri posle meča sa Aleksandrom Kovačevićem.

Foto: Nova.rs

Đoković je Kovačevića pobedio u tri seta prvog kola Rolan Garosa i na kameri je napisao „Kosovo je srce Srbije, stop nasilju“, što nije prošlo nezapaženo.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak kaže da je zbog toga već dobio primedbe stranih novinara, ali podseća da se Srbija drži rezolucije 1244 i da kao neko čiji je otac iz Zvečana, ima veću odgovornost.

„Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti“, rekao je Đoković na konferenciji.

Svestan je da ono što se dešavalo devedesetih godina ne može da izbriše stotine godina istorije i tradicije srpskog naroda na tom prostoru, pa šalje poruku mira pre nego što nastavi turnir u Francuskoj.

„Ja sam protiv ratova, konflikta, imam saosećanje za sve ljude. Ova situacija sa Kosovom je presedan po internacionalnom pravu, znamo rezoluciju 1244, u situaciji smo koja je nezavidna. Kosovo je naše uporište, središte, najveća bitka se tu desila, manasitri su tamo, mnogo razloga ima zbog kojih sam zbog to napisao“, dodao je Novak posle meča.

On je u reagovao na nemile događaje koji su se prethodnih dana desili u južnoj srpskoj pokrajini, na njenom severu. Albanci su naoružani krenuli u nasilno zauzimanje zgrada srpskih opština u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, što je naišlo na revolt srpskog življa u tom delu naše zemlje.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu