Novak Đoković i Rafael Nadal
Foto: Screenshot Twitter Tennis TV

Rafael Nadal pobedio je Novaka Đokovića u finalu Rima sa 7:5, 1:6, 6:3, ali je nakon meča svoj šou imao srpski igrač.

PROČITAJTE JOŠ

U 57. epskom okršaju dva velika rivala slavio je Španac koji sada ima tek jedan trijumf manje u odnosu na Novaka u međusobnom skoru (29-28). Time je „Kralj šljake“ stigao i do ukupno 62. titula na ovoj podlozi, a jubilarne desete u prestonici Italije.

Dao je Đoković sve od sebe, ali trenutno maksimum nije bio dovoljan i za trofej. Nedostajalo je snage, svežine, a forma se ionako tempira za Rolan Garos. Svi ovi razlozi nisu bili razlog za nervozu, pa je nakon meča Novak bio sjajno raspoložen.

Pričao je na italijanskom šalio se sa publikom, a čak je uspeo da nasmeje i Nadala.

Naime, publika je ustala kako bi aplauzom pozdravila Novaka, a on je blistao pred mikrofonom.

Upitali su ga u jednom momentu da prokomentariše „Next gen“ tenisere (Next generation), tačnije sledeću generaciju ATP igrača, aludirajući na to da je ovo drugo najstarije ATP finale svih vremena.

Ipak, Novak se onda snašao savršeno i „ispalio“ šalu.

„Ah, pa vidite, pitali su me 55 puta ove nedelje za ‘nextgen’, ali to nije radilo. Mogu mogu da kažem da smo Rafa, Rodžer Federer i ja ponovo pronašli sebe i malo smo redefinisali taj pojam. ‘Nextgen’ – to smo mi!“, rekao je Đoković i nasmejao sve, pa i Nadala.

Ranije je istakao i da je zadovoljan rezultatom, iako je poražen u velikom finalu i tako ostao bez šeste titule u Rimu.

„Bio sam srećan što sam igrao s njim zbog priprema za Rolan Garos. Nema većeg izazova nego igrati protiv njega u finalu. Mogao sam da ispadnem još u četvrtfinalu. Danas malo nisam imao sreće da ne iskoristim neke šanse, ali bilo je ovo tri sata kvalitetnog tenisa“, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je i dalje optimista zbog svega što sledi.

„Mene (posle odlaska na beogradsko, drugo ovogodišnje izdanje Serbia open turnira) čeka najveći izazov na šljaci, taj odlazak u Pariz, ali mogu da kažem da sam zadovoljan kako mi se forma (za nastupe na terenima sa šljakom kao podlogom) podiže“.

Da je veliki šampion pokazao je i ponašenjem prema Nadalu, prema kom gaji veliko poštovanje, pa je pre šale odlučio da pohvali igru Španca.

„“Ovo je jedan od najvećih turnira u mojoj karijeri. Čestitke Rafi, njegovom timu i porodici, stvarno zaslužena pobeda. Ja sam imao svoju šansu, u trećem setu sam imao brejk priliku, ali em nju nisam iskoristio, em mi je servis popustio i on je zasluženo preuzeo inicijativu, potom i pobedio“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare