Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Ne dešava se gotovo nikada da u jednom trenutku imate tri najbolja igrača u istoriji jednog sporta koji se bore za trofeje, a još ređe da se svi okupe kako bi ispratili jednog u penziju.

Foto: Nova.rs, Shutterstock

Verovatno se nikada ranije nije desilo da tri takva igrača godinama vode bitku za najboljeg na svetu, a iako su jedan drugog koštali mnogih titula i dalje su zahvalni što su svi postojali baš zbog toga što su se gurali napred.

PROČITAJTE JOŠ

Rodžer Federer je odlučio da posle 24 godine profesionalne karijere (doduše prethodne tri uglavnom nije igrao) kaže zbogom tenisu, a zbog toga su u London doleteli i Rafael Nadal i Novak Đoković i Endi Mari.

Nikada ranije se nije desilo da sva četvorica igraju u istom timu (u prethodnim izdanjima Lejver kupa nisu svi učestvovali iste godine), a ne samo da će prvi put biti u istom timu, već će to biti ujedno i posledni turnir na kome će igrati sva četvorica zajedno. Zaista neverovatan podatak koji govori koliko je zapravo tenis takmičarski sport, jer na svakom grend slemu su morala trojica da izgube da bi jedan slavio. To objašnjava i zašto je toliko teško psihički baviti se ovim sportom.

I to je bila samo uvertira, a onda je usledio trenutak koji su svi čekali. Po prvi put se „Velika četvorka“ našla zajedno na terenu, ali u svakom momentu je sve bilo u slavu Rodžera Federera koji igra poslednje sate i minute na teniskim terenima.

Dobro je to znao i srpski teniser koji je odlučio da napravi mali omaž velikanu. Deca su u jednom trenutku počela da skandiraju „Rodžer, Rodžer“, a Đoković je odlučio da stane sa servisom.

Prekinuo je igru podigao ruke i pozvao navijače da budu što glasniji, a onda je skandiranje prosto eksplodiralo.

Foto: Tanjug/John Walton/PA via AP

U jednom trenutku su se i deca „prepirala“. Jedna grupa je vikala „Rafa“, a druga namerno „Novak“. Istovremeno su igrači priredili spektakl na terenu uz muziku koja je sve vreme bila prisutna kako bi se naglasila opuštena nota događaja.

„Ovo je najneverovatnija atmosfera na treningu koju sam iskusio u životu, hvala vam mnogo. Ovo što ćemo doživeti u sledećih nekoliko dana ćemo pamtiti do kraja zivota. Poštujemo se mnogo, imamo dobar odnos, ovde smo da slavimo Rodžerovu karijeru“, rekao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je timski trud, ovaj događaj traje tri dana, potpuno je drugačije od svega. Pričali smo na večeri o postavi, želimo da ostanemo u pobedničkom ritmu jer je do sada Evropa uvek slavila“, iskren je bio srpski teniser.

Bila je to fantastična prilika za sve navijače da vide svoje miljenike na jednom mestu i nisu želeli da je propuste ni po koju cenu. Odužili su se navijačima na odličan način i potez koji nisu izveli nikada ranije upravo je učinio čitavu stvar apsolutno nestvarnom.

A tek je počelo…

Sponzor Lejver kupa na nova.rs je Erste banka

.

Foto: TOLGA AKMEN/NEIL HALL/JUSTIN LANE/EPA-EFE, Shutterstock

BONUS VIDEO Hit „rasprava“ Novaka i Federera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar