Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Novak Đoković je posle dva dramatična duela protiv Cicipasa i Sonega, stigao do finala Rima, gde ga čeka novi okršaj sa najvećim rivalom, Rafaelom Nadalom.

Njih dvojica su odigrali 56 duela, a prednost je na strani srpskog tenisera koji vodi 29:27.

PROČITAJTE JOŠ

Čak pet puta su se susretali u finalima mastersa u Rimu, a Španac ima prednost.

On je u odlučujućim mečevima na rimskoj šljaci bio bolji i vodi sa 3:2.

Njihov prvi duel u finalima ovog turnira je odigran 2009. godine, kada je Nadal u dva seta, pobedio rezultatom 7:6, 6:2. Španac je tada povratio rimsku krunu koju mu je godinu dana ranije preuzeo upravo Novak, pobedom protiv Stena Vavrinke i tako prekinuo Nadalov niz od tri uzastopne titule.

Već 2011. godine usledio je novi obračun u finalu, kada je Đoković u jednoj od svojih najboljih sezona u karijeri, gotovo rutinski trijumfovao protiv Rafe rezultatom 6:4, 6:4.

Sledeće godine usledio je i treći finalni susret, a Nadal je uspeo po drugi put da dobije našeg tenisera, a meč je ponovo bio završen u dva seta rezultatom 7:5, 6:3.

Za razliku od prva tri susreta, naredna dva finala u Rimu igrana su u tri seta.

Đoković je 2014. godine uspeo, da posle izgubljenog prvog seta, napravi preokret i da rezultatom 4:6, 6:3, 6:3 osovjio novi masters trofej.

Nadal, je ponovo poveo u pobedama, kada su finala u pitanju, kada je 2019. godine pobedio sa 2:1 u setovima. Španac je bio brutalan u prvom i trećem setu, dok je Novak samo u drugom uspeo da mu parira. Na kraju je Nadal trijumfovao sa 6:0. 4:6, 6:1 i osvojio titulu koju je godinu dana kasnije ponovo preoteo Novak i sada će imati priliku da je odbrani u novom međusobnom duelu.

Ako je suditi po dosadašnjim mečevima, Nadal i Đoković naizmenično pobeđuju jedan drugog u finalima Rima, a sada bi u skladu sa tim trebalo da Đoković ponovo izjednači skor.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare