Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Novak Đoković neočekivano je poražen u trećem kolu Mastersa u Rimu od Alehandra Tabila (6:2, 6:3), što dodatno komplikuje borbu za prvo mesto na ATP listi.

Srpski teniser nije uspeo da odbrani čak ni četvrtfinale Rima od prošle sezone, te će na narednoj ATP listi imati 135 bodova manje. Olakšavajuće okolnosti za njega u ovom trenutku su te da su Janik Siner i Karlos Alkaraz propustili Masters u Rimu, te nisu imali priliku da ga stignu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako Siner zbog povrede ne bude nastupao na Rolan Gaorosu, Novaku će samo plasman u finale obezbediti ostanak na vrhu sveta. U svakoj drugoj situaciji, Siner će ga prestići. Ne zaboravimo, Đoković u Parizu brani 2.000 ATP bodova, jer je prošle sezone osvojio titulu pobedivši Kaspera Ruda u finalu.

Ukoliko Siner bude učestvovao na drugom grend slemu u sezoni, imaće šansu da dođe do prvog mesta bez obzira šta Novak uradi. U slučaju da Đoković odbrani titulu, Italijan će morati da dođe do finala. Ukoliko Novak dođe do finala, Sineru je potrebno bar četvrtfinale za prvo mesto.

Kvalifikacije za Rolan Garos počinju 20. maja, glavni žreb 27, a na Đokoviću je da podigne formu pred najvažnije bitke.

PROČITAJTE JOŠ:


  • Grend slem bodovanje

– plasman u finale – 1.200 poena;

– plasman u polufinale – 720 poena;

– plasman u četvrtfinale – 360 poena;

– plasman u osminu finala – 180 poena;

– plasman među 32 najbolja igrača – 90 poena;

– 64 najboljih – 45 poena;

– 128 najboljih – 10 poena;

– kvalifikacije – 25 poena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare