Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

"Sapunica" sa odlaskom Novaka Đokovića u Australiju možda dobija novi neprijatan obrt posle reči Džale Pulford, jedne od australijskih ministarki.

Pulford, zadužena za sport u viktorijanskoj Vladi, kaže da federalna Vlada Australije neće podržati vizu za prvog tenisera sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u utorak objavio da će ići na Australijan open i probati da osvoji svoju 21. Grend slem titulu jer je dobio medicinsko izuzeće.

„Federalna Vlada je dobila pitanje da li će podržati aplikaciju Novaka Đokovića za vizu da uđe u Australiju. Nećemo pružiti podršku njegovoj pojedinačnoj aplikaciji za vizu i igranje na Australijan openu 2022. godine“, rekla je Pulford u sredu popodne.

O ovom izuzeću se pisalo mesecima unazad i Novak ga je dobio, pa može da uđe u Australiju i bez vakcine protiv koronavirusa.

Vakcina je uslov i za ulaz u spomenutu zemlju, ali i za igranje na turniru, ako igrač nema medicinsko izuzeće. Čitav slučaj sada možda dobije neprijatan obrt.

„Uvek smo bili jasni u dva stava: odobravanje viza je pitanje za federalnu Vladu, a medicinsko izuzeće je pitanje za doktore“, rekla je Pulford.

BONUS VIDEO: Novak na utakmici Zvezde o pripremama za novu sezonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram