Novak Đoković, Mateo Beretini
Novak Đoković, Mateo Beretini; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Konačno se svode računi za ovu godinu, a Beretini je nije slavno završio

Italijanski teniser Mateo Beretini izgubio je na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji od Stena Vavrinke sa 2:1, ali je potom u dublu zajedno sa Andrejem Rubljovom savladao Dominika Tima i Aleksandra Zvereva sa 2:0.

Beretiniju su to poslednji mečevi ove sezone, koju je obeležio Karlos Alkaraz. Mladi Španac uspeo je da skine skalpove Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću, pa je sezonu završio kao prvi na svetu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Karlos je dokazao da zaslužuje da bude na vrhu i njegov uspon je najbolja inspiracija nama ostalim teniserima. Kada vidim šta je sve on postigao, moram da pomislim da i ja mogu to“, rekao je Beretini.

Nije zaboravio Beretini da je ove sezone bilo mnogo neprijatnosti za Novaka Đokovića, koji je propustio mnogo turnira zbog kovid pravila.

„Godina je bila čudna, jer je Novak propustio puno turnira“.

Ponovo se dotakao Alkaraza i njegovog uspona tokom godine.

„Pobedio sam ga na Australijskom openu u januaru, od tada se potpuno promenio. Neverovatno je šta je sve postigao u tako kratkom roku. Sećam se kada smo igrali u Melburnu pa u Riju. Osećao sam da je veliki igrač, ali šta je sve posle uradio, pogotovo u tim godinama, zaista je impresivno. Popravio se i u igračkom i u psihološkom smislu. Nije lako izdržati sve to što je on prošao“.

PROČITAJTE JOŠ:

Verovatno nikada pre nije odigrana ovako čudna teniska sezona.

„Potpuno neobična sezona, sa čak trojicom tenisera na prvom mestu a i Kasper Rud je imao šansu da bude na vrhu“.

Sumirao je Italijan i svoju sezonu, koja nije bila sjajna prevashodno zbog povreda.

„U Australiji sam igrao polufinale, imao sam najbolji rejting u karijeri i mislio sam da će ovo biti moja godina, ali povredio sam se u martu i sve je otišlo naopako“.

Beretini je išao na operaciju šake pred masters u Majamiju, a propustio je sve turnire na šljaci. Vimbldon je morao da preskoči zbog koronavirusa, a povreda stopala mu je naprvaila problem u novembru. Ipak, situacije je sada nešto bolja i očekuje se da sledeća sezona za Italijana bude znatno uspešnija.

„Sada se odlično osećam, mnogo sam radio i uveren sam da ću biti maksimalno spreman za početak sezone“.

BONUS VIDEO Novakova očekivanja pred Torino

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar