Novak Đoković i Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Rafael Nadal odbio je da kritikuje Novaka Đokovića zbog organizacije Adrija Tura, u razgovoru za brazilski magazin "Veža".

Verovatno je i samom Špancu dosadilo što se ista tema „vrti“ skoro godinu dana, redovno je izložen pitanjima koja su već u svojoj konstrukciji usmerena na kritiku na račun Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Magazin je tražio od Rafe da prokomentariše „bezobzirno ponašanje Novaka Đokovića tokom pandemije koronavirusa“, njegov odgovor je bio efektan.

„Odbijam da sudim“, rekao je Rafa.

Potom je samo precizirao šta želi.

„Preferiram da govorim o načinu na koji sam na živeo u poslednjih par meseci, vše bih to želeo, nego da sudim drugima zbog onog šta rade. Bilo je veoma teško sve to gledati, šta se dešava u svetu, naročito oko mene. Prošli smo kroz rigorozan lokdaun, videli smo hiljade mrtvih. Bilo je više od 50.000 preminulih u Španiji između aprila i juna. Nisam imao snage da radim bilo šta, bio sam zabrinut samo zbog situacije“, rekao je Nadal.

On je ipak priznao da želi da se drži po strani, za razliku od Novaka koji je uvideo kako kontraproduktivno ume da bude zalaganje za kolege u Australiji.

„Očigledno sam svestan političke situacije i puno razgovaram o tome sa svojim prijateljima i svojim timom. Informisan sam i imam svoja lična mišljenja, kao i svaki drugi građanin. Ali takođe znam da će, ako počnem da pričam o politici, veći deo onoga što kažem izvući iz konteksta. To bi mi postalo veoma neprijatno. Dakle, odlučio sam da o politici ne govorim javno, iako verujem da imam pravo da se izrazim“, rekao je Rafa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar