Foto: Instagram / jelenadjokovicndf

Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića nosi pozitivne utiske s posete Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponela veliku ljubav i zahvalnost. Prvenstveno Ani Divac koja se upustila u organizaciju ovako predivnog i zahtevnog putovanja, koja je vratila i približila 54-oro ljudi našim precima, čistog srca i namere“, počela je priču Jelena Đoković.

Ona je bila u društvu Mohanđija, prvog čoveka istoimene fondacije i filantropa.

„Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili“, kaže Đokovićeva supruga.

Poseban utisak na nju su, čini se, ostavile upravo sveće u crkvama i manastirima.

„Sveća je simbol nesebične žrtve – ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju“, zapitala se Jelena.

Ona je otkrila i da tu ustaljenu praksu namerava da promeni u svojoj kući.

„Poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono što je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti“, napisala je Đoković.

BONUS VIDEO: Nenad Zimonjić i Smiljan Banjac o uspesima Đokovića i srpskog tenisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare