Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Srbija daleko od plasmana u kvalifikacije za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

Ženska teniska reprezentacija Srbije doživela je poraz u prva dva singl meča protiv Meksika u San Luis Potosiju u okviru plej-ofa za plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

PROČITAJTE JOŠ

Prva je na teren izašla Olga Danilović koja je poražena od 350. igračice sveta Renate Zarazu sa 7:6 (8), 6:4.

Sam početak meča nije nagoveštavao takav ishod pošto je Olga Danilović odmah napravila dva brejka i povela sa 3:0 i činilo se da će lako doneti prvi poen Srbiji.
Iako je u četvrtom gemu izgubila svoj servis, odmah je napravila novi brejk i zatim povela isa 5:1. Kada je izgledalo da će prvi set biti gotov, usledio je veliki pad.

Zarazu je prvo vratila jedan brejk, a onda je na 5:4 spasila tri set lopte na servis Olge Danilović.

Meč je ušao u taj-bejk u kojem je domaća igračica vodila sa 5:1 i 6:3, ali se Olga nije predavala i uspela je da izjednači, ali ne i da dođe do makar jedne set lopte, pa je Zarazu slavila sa 10:8.

U drugom setu je Olga propustila brejk loptu u drugom gemu, da bi Zarazu u petom prva oduzela servis rivalki. Danilović je uzvratila brejkom u osmom gemu, ali je već u sledećem posustala i dozvolila Meksikanki da je iznenadi i donese prvi poen svom timu.

Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Lola Radivojević koja je trenutno 349. na WTA-a listi je potom poražena od 196. igračice sveta Marsele Zakarijas sa 5:7, 6:3, 6:2.

U prvom setu smo videli veliku borbu, a prva je servis rivalki oduzela Lola Radivojević u sedmom gemu, ali je onda već u sledećem dozvolila ribrejk.

U 10. je viđena neverovatna borba kada he Meksikanka imala četiri set lopte, ali je naša devojka to sve izdržala da bi u 12. gemu drugim brejkom rešila set u svoju korist.

To je ispostaviće se bilo sve od nje. Zakarijas je u drugom setu lako napravila dva brejka i povela sa 5:1, a Radivojević je uspela samo da jednim brejkom smanji razliku.

U trećem setu je bilo izjednačeno sve do petog gema, a onda Meksikanka serijom od četiri osvojena gema rešava meč.

Duel se nastavlja u subotu uveče, kada bi prvo na teren trebalo da izađu Danilović i Zakarijas, pa potom i Radivojević i Zarazu, dok bi u slučaju dve pobede Srbije odluka pala u dublu.

BONUS VIDEO Maestralni poen Novaka i neverovatna defanziva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare