Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rodžer Federer bi mogao da se vratio još jednom na terene "Ol Ingland kluba".

Ovog puta ne kao teniser, već u potpuno novoj ulozi.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni rekorder Vimbldona sa osam trofeja vrlo je brzo dogovora sa BBC da postane komentator u toku turnira. U penziju je posle 22 godine otišla legendarna Su Barker, Boris Beker verovatno neće dobiti novu ponudu nakon zatvorske kazne, pa su sa vrha BBC odlučili da pokušaju da završe najveće moguće ime.

Federer bi trebalo da prenosi mečeve, ali i da bude deo emisije koja bi podsećala na čuveni „Top Gear“ jer bi bila nešto slobodnija nego što je to BBC običaj.

Kako bi došlo do dogovora u priču se uključio i ESPN jer Federer traži dosta novca, a po nekim procenama bi mogao da postane i rekorder. Jedna od voditeljki koja trenutno radi Kler Bolding zarađuje oko 250.000 evra, a očekuje se da Federer tu cifru premaši.

Federer je tokom Lejver kupa najavio ovu mogućnost i pojasnio da ne želi da se izoluje od tenisa kao što je to u jednom trenutku uradio Bjorn Borg.

„Mogu da zamislim da komentarišem mečeve i tako nešto vratim tenisu. Nekada gledam mečeve mnogo više zbog komentatora nego zbog same igre“, rekao je jednom prilikom Federer.

Novak Đoković i Rodžer Federer Foto: Panoramic / Bestimage / Profimedia

Biće zanimljivo slušati kako Federer prenosi mečeve Rafaele Nadala, ali u prvom redu Novaka Đokovića koji bi već na sledećem Vimbldonu mogao da izjednači njegov rekord po broju titula na ovom turniru.

To bi ujedno značilo da će Federer biti prisutan ukoliko Đoković izjednači rekord, baš kao što je Pit Sampras bio na „Centralnom terenu“ kada je Švajcarac rušio njegov najbolji učinak na travnatom terenu.

Ovo bi na neki način mogla da bude i dobra vest za Srbina jer bi se fokus malo prebacio na Švajcarca, pa bi i pritisak bio nešto manji.

Ipak, da li u ovom trenutku možete da zamislite kako Federer nakon nekog forhenda Đokovića kaže „Kakav je ovo bio udarac. Odlično“ ili nešto slično? Možda ćemo to saznati od 3. do 16. jula.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare