Rodžer Federer i Rafael Nadal
Rodžer Federer i Rafael Nadal; Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Legendarni Švajcarac Rodžer Federer rekao je da je Španac Rafael Nadal bio jedna od prvih osoba van porodice i saradnika koju je obavestio da će završiti tenisku karijeru.

Federer je u septembru završio uspešnu tenisku karijeru, kao jedan od najboljih igrača svih vremena. On je poslednji put igrao na Lejver kupu u Londonu, kada je nastupio u dublu sa Nadalom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadao sam se da bih mogao da igram u dublu sa Rafom. I pozvao sam ga posle US opena. To je bio vrlo emotivni telefonski poziv pošto je on jedan od prvih kojima sam rekao (o povlačenju), a da je van moje porodice i ekipe“, rekao je Federer za Dejli šou, preneo je Eurosport.

„Morao sam da ga pozovem i kažem: ‘Hej, Rafa, pre nego što napraviš druge planove, voleo bih da budeš na Lejver kupu i odigraš možda jedan od poslednjih dublova sa mnom. To bi bilo sjajno. Nažalost, moje koleno više nije dobro i mislim da je kraj, znaš?’. On je odgovorio: ‘U redu, o bože, da, biću tamo šta god da je potrebno'“, dodao je Federer.

Federer i Nadal su plakali u emotivnom meču koji su izgubili od Amerikanaca Džeka Soka i Fransisa Tijafoa. Na tom meču snimljene su legendarne fotografije, medju kojima i ona kada se uplakani Federer i Nadal drže za ruke.

Federer se smatra jednim od najboljih tenisera u istoriji. Bio je član „Velike trojke“, uz Nadala i Djokovića. Nadal je prvi po broju grend slem titula sa 22, Djoković ima jednu manje, a Federer je ostao na 20.

Osvojio je 103 ATP titule u singlu, po čemu je drugi u Open eri, a tokom karijere ostvario je 1.251 pobedu i pretrpeo 275 poraza, uz procenat uspešnosti od 82 odsto.

Takođe, osvajač je srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012. godine i zlatne u dublu, četiri godine ranije u Pekingu. Federer je 310 nedelja bio prvi na ATP listi, od čega 237 uzastopnih nedelja.

BONUS VIDEO: Umrla jedna od najvećih legendi svetskog tenisa, srpski as nije mogao da sakrije tugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar