Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Mateo Beretini razočaran je zbog toga što su navijači isterani sa tribina u Parizu, posle čega je usledio poraz od Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Duel između Novaka Đokovića i Matea Beretinija je prvi koji se igrao na ovogodišnjem Rolan Garosu pred publikom u večernjem terminu jer su vlasti u Parizu produžile policijski čas, koji počinje od 23 sata.

Ipak, meč nije bio gotov do tog trenutka, pa je morao da bude prekinut kako bi se tribine na stadionu „Filip Šatrije“ ispraznile. To je izazvalo burnu rekaciju publike, a potez se nije dopao Beretiniju.

On je imao podršku navijača kao autsajder, krenulo mu je dobro i imao je podršku, posle je igrao pred pustim tribinama.

„Mislim da je to sramota, nešto što mi se nije dopalo. Ali na to mi ne možemo da utičemo, ne možeš tu ništa, samo da se prilagodiš. Nadam se da će se to završiti uskoro, ovo večeras nije najgora stvar koja nam se dogodila u poslednjih godinu i po dana. Bio je to samo teži momenat jer sam osećao momentum, igrao sam dobro, pauza nije bila najbolja stvar za moj tenis. Fizički, to mi nije pomoglo, nisam se osećao dobro kad sam se vratio na teren. Ali tenis uvek traži od tebe da se prilagodiš, sledeći put, probaću da budem bolji“, rekao je Beretini.

Ipak, nema za čime previše da žali, Novak je potvrdio klasu i ulogu favorita, terao ga je Mateo da iz sebe izvlači maksimum, kako bi izbegao daleko duži maraton.

„Veoma sam srećan, ali u isto vreme, još sam mlad i ovo je moje tek drugo četvrtfinale Grend slema. Sjajno je, kada pogledam odakle sam počeo kao mlad, uz sve povrede i teške momente… Ali želim više, želim polufinale Vimbldona, znam da neće biti lako, ali moj mentalitet to  traži“, zaključio je Italijan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram