Sjajna partija kapitena reprezentacije Srbije.

Odbojkašice Srbije su pobedile selekciju Sjedinjenih Američkih Država u poslednjem meču grupe C na Svetskom prvenstvu 3:0 (25:20, 25:23, 25:13).

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasnija u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 25 osvojenih poena, a nakon utakmice je bila veoma zadovoljna prikazanom igrom.

„Veoma smo srećne jer smo grupnu fazu završile bez poraza. Mnogo će nam značiti za narednu grupu, a ovo je bila naša najbolja partija do sada. Na početku smo baš rizikovale, pravile smo veći broj grešaka, ali na kraju se to isplatilo. Pobedile smo najjačeg protivnika u grupi i ovaj trijumf će nam značiti za samopouzdanje“, rekla je Boškovićeva.

Foto: FIVB

Amerikanke su tokom celog meča uspele da zabeleže samo jedan blok.

„Iznenađena sam sad kad to čujem. Kod nas je odrađen odličan posao na prijemu, a Boša je razigrala ceo tim, zato je došlo do odličnih procenata u napadu.“

Srbija u narednu fazu prenosi maksimalnih 12 bodova, a u drugoj fazi će igrati protiv Turske, Poljske, Tajlanda i Dominikanske Republike.

„Protivnici su već poznati. Srešćemo se sa četiri jake reprezentacije. Poljska je domaćin, a veoma dobro igra na svom terenu. Turska nam je dobro poznata. Neće biti lakih utakmica, ali znamo koliko su sve bitne zbog protivnika u četvrtfinalu, gde sam sigurna da ćemo biti“, završila je Tijana.

BONUS VIDEO Odbojkašice pobedile Kazahstan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar