Foto: Moto GP

Nevrovatne kvalifikacije u Australiji.

Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Australije, 18. titulu ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu je to bila treća pol pozicija ove sezone, a uspeo je da postavi rekord sa najbržim kruom u istoriji staze koji se čekao devet godina u vremenu od 1:27.767 minuta.

Drugi je bio Mark Markez dok iz prvog reda startuje i Frančesko Banjaja.

Posebno će biti uzbudljivo i to što su iza Banjaje Aleš Espargarao i Fabio Kvartararo pa će trojac u borbi za titulu biti jedan iza drugog.

#social-embed_2

Banjaja tri trke pre kraja sezone ima dva boda manje u borbi za titulu u odnosu na Kvartarara, koji je bio peti, a njih dvojice su delile tek dve stotinke.

Pored sjajne vožnje, ponovo su u centru pažnje bile životinje koje su pretrčavale stazu što je dovelo vozače u rizik koji su zbog toga pobesneli.

#social-embed_1

Ostrvo Filip je veoma popularno u Australiji zbog MotoGP trka i predivne staze, ali i zbog bogatog životinjskog sveta. Ne prođe ni jedna godina da kada MotoGP karavan dođe na ovu stazu da ne vidimo neku životinju kako se nalazi pored piste ili istu pretrčava. Vozačima je ovoga dosta.

Najnoviji incident se desio ovog vikenda kada je valabi pretrčao stazu na prvom treningu, a veoma blizu je bio da ga pregazi Aleš Espargaro. Ovako su u opasnosti i životinja i vozač, pa MotoGP motociklisti traže promene. Još jedan incident se desio u subotu kada se jedna ptica prošetala stazom i zbog toga je bila istaknuta crvena zastava.

#social-embed_0

BONUS VIDEO Brutalan pad sa motora, Espargaro jedva ustao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar