Foto: FIVB

Drama u prvom setu, pa ubedljiva pobeda.

Reprezentacija Srbije započela je pobedom Svetsko prvenstvo u odbojci nakon što je u prvom kolu sa 3:0 ( 28:26, 25:21, 25:20) savladala Ukrajinu.

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u redovima Srbije su bili Uroš Kovačević i Marko Ivović sa po 11 poena dok je na drugoj strani briljirao Plotnicki sa 17.

Srbija se mučila samo u prvom setu koji je zamalo izgubila, ali je posle drame uspela da ga dobije rezultatom 28:26, dok je drugi i treći rešila bez puno drame i pobedom krenula turnir.

Delovalo je da će Srbija mnogo lakše doći do prvog seta kada je meč krenuo. Sjajni su bili naši u bloku i na servisu i za čas je Srbija povela sa 3:0, a kasnije i 7:2. Tada selektor Ukrajine uzima tajm-aut i naš rival malo po malo počinje da topi prednost. Pomagala je i Srbija u tome greškama prilikom smečeva, pa je već do sredine seta meč otišao u egal.

Tada Ukrajina polako preuzima inicijativu i igra bolje, pa nakon prve prednosti od 17:16 ubrzo pravi i seriju i u završnicu prvog seta ulazi sa rezultatom 23:20.

Foto: FIVB

Tada su naši igrači izvukli tešku loptu, a potom i spasili dve uzastopne set lopte da bi posle velike drame došli do prvog seta rezultatom 28:26.

To kao da je donelo olakšanje izabranicima Igora Kolakovića kojji su u istom ritmu nastavili i u drugom setu i vrlo brzo stekli tri poena prednosti.

Rezultati grupa A, 1. kolo

Srbija – Ukrajina 3:0 (28:26, 25:21, 25:20)

Tunis – Portoriko 3:0 (25:19, 25:17, 25:20)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Čuvali su razliku naši momci do sredine, kada prave novu seriju za plus pet. To je bilo dovoljno da uz manje probleme privedu set kraju i povedu sa 2:0.

Na startu trećeg seta smo videli neizvesnu borbu, ali Srbija posle nekoliko poena uspeva da napravi seriju i povede sa tri razlike. Kada je u jednom trenutku povela sa 12:7 delovalo je da je sve rešeno, ali ttada Ukrajina pravi još jedan trzaj.

Stižu naši rivali u jednom trenutku do izjednačenja na 17:17, ali to je bilo sve. Srbija uspeva da se odlepi na dva razlike, a zatim i serijom rutinski priedu meč kraju.

Sledeći rival je Portoriko koji je izgubio u prvom kolu od Tunisa sa 3:0, a taj meč se igra u ponedeljak u 17:30.

Praćenje Svetskog prvenstva u odbojci na Sport klubu omogućio je MOZZART.

Foto: Promo

Treći SET U TOKU Srbija - Ukrajina 28:26, 25:21, 23:19

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar