Filip Janković i Dušan Mandić u duelu na meču Novi Beograd - Radnički Kragujevac; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su večeras Jadran iz Splita 18:13 (6:3, 4:4, 5:1,3:5 ) u drugom meču trećeg ovosezonskog turnira Regionalne lige, koji se igra u Zagrebu.

Novobeograđani su upisali deveti trijumf u takmičenju i sa skorom od devet pobeda, jednog poraza i remija i izbili su na prvu pozciju na tabeli ispred dubrovačkog Juga, koji trenutno ima učinak od devet trijumfa i dva poraza, pošto je večeras izgubio od Radničkog iz Kragujevca 12:10.

PROČITAJTE JOŠ

Već posle furioznog starta u prvoj deonici, delovalo je da je Novi Beograd na dobrom putu ka još jednom trijumfu u regionalnom takmičenju, pošto su izabranici Igora Milanovića sa šest golova zatrpali gol rivala.

U nastavku je ekipa Jadran uspela da pripreti i priblizi se, ali nedovoljno da ugrozi sigurnu prednost Novobeograđana, koji su u drugo poluvreme ušli sa prednošću od tri gola.

Svaku dilemu o pobedniku, Novi Beograd je rešio u trećoj deonici. Sevali su golovi u mreži Splićana i ovaj deo igre završili su sa 5:1, za ukupnih 15:8 pred poslednjih osam minuta meča.

Visokih sedam golova prednosti doveli su do opuštanje ekipe Novog Beograda u poslednjoj deonici, ali su na kraju bez većih problema došli do nove pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili se Strahinja Rašović i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su po dva postigli Angelos Vlahopulos, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović, Ðorđe Vučinić i Dušan Mandić.

U ekipi Jadrana istakli su se Konstantin Harkov i Zvonimir Butić sa tri gola.

Vaterpolisti Novog Beograda u nedelju od 13.40 igra protiv Mornara, a Jadran za rivala ima Mladost od 11.50.

Na turniru u Zagrebu pobedu su zabeležili i vaterpolisti Crvene zvezde, koji su savladali Mladost 9:8, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Gavril Subotić sa četiri gola.

Ekipa Dejana Savića, koaj ej zabeležila šeti trijumf u regionalnom takmičenju, u nedelju od 10 sati igra protiv Budve.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar