Majk Tajson i moblini telefon
Foto: Screenshot Youtube Inside Edition

Bio je to 19. avgust 1995. godine, za sve teoretičare zavere datum kada se odao putnik kroz vreme. Ipak, misterija je i dalje ostala neobjašnjena.

Čuvena borba u kojoj je Majk Tajson tek bio izašao iz zatvora tokom decenija je izbledela, pa se pričalo o onome što se dešavalo na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Tajsonu je po izlasku iz zatvora bilo potrebno 89 sekundi da nokautira Pitera Meknilija.

Više od 20 godina kasnije se ipak govorio o onome što je kamera snimila u jednom trenutku u publici. Mnogi bi mogli da se zakunu da je u pitanju bio mobilni telefon.

Pogledajte i taj trenutak na snimku pred vama.

Jedan od gledalaca je u ruci držao objekat koji ne izgleda kao kamera iz 90-ih, već pravi pravcati mobilni telefon. U pitanju je samo detalj koji je dao poligon teoretičarima zavere da se dobro zabave.

Tako je jedna od najpoznatijih teorija „Neobjašnjivi putnik kroz vreme uočen na meču Majka Tajsona“. Naravno, za mnoge je ovo bilo i ostalo samo prilika da se govorio o stvarima sa druge strane spektra.

Ipak, istina je znatno dosadnija. Najverovatnije je to mini kamera koja je postojala tokom 90-ih i koja nije bila toliko poznata. Zapravo mnogi nisu mogli da je prepoznaju, ali je jedna televizijska kuća odradila istraživanje i utvrdila da je u pitanju „Dycam Logitech“.

U opisu snimka stoje rečenice koje su samo raspiriole teoretičare zavere.

„Bitka u ringu iz 1995. između Majka Tajsona i Pitera Meknilija u Las Vegasu. Neko iz publike viđen je kako slika s onim što se čini da je, i liči na uređaj poput pametnog telefona ili na neki drugi mobilni telefon. Ne znam je li putnik kroz vreme ili ne, ali niko ne može objasniti o čemu se ovde radi. QV-100 tadašnji fotoaparat nema srebrnu boju na desnoj strani, a čini se da ni ovaj „fotoaparat“ nema crnu liniju ispod objektiva“, stoji u opisu.

BONUS VIDEO Poznati uzgajivači marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare