Foto: Printscreen Youtube / MedVid Pula

Sveštenik Kristijan Zeba našao se u središtu pažnje zbog fotografije sa jednim od mladića koji su pretukli čoveka na skijalištu.

Tiriel Luka Abramović iz Rijeke je MMA borac, jedan od trojice vinovnika incidenta u kom su se fizički sukobili borci sa jednim članom hrvatske Gorske službe spasavanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Snimak sa skijališta Platak je danima već jedna od glavnih preokupacija hrvatske javnosti, posebno nakon što se u celoj priči našao i Zeba.

Do incidenta je, kako hrvatski mediji pišu, došlo posle verbalne rasprave, kada je jedan od trojice MMA boraca udario u glavu čoveka iz gorske službe.

Član Gorske službe je odbio da motornim sankama izvuče BMW trojice MMA boraca, jer je auto ostao zaglavljen u snegu posle driftovanja na skijalištu.

Tri osobe su povređene, a sveštenik je posle svega poslao poruku jednom od boraca, Tirielu Luki Abramoviću, uz fotografiju sa mise.

Ta fotografija, kako piše hrvatski Dnevnik, „kontroverznog sveštenika“ i borca, nastala je pre godinu dana.

Kako isti hrvatski medij navodi, jedan od očevidaca je ispričao kako su sportisti „hteli da ubiju tog čoveka“.

„Dragi moj Luka! Žao mi je što se ove nedelje dogodila situacija i ponašanje koje nije nimalo primereno niti opravdano. Pogodila me ova vest za koju sam danas tek čuo. Nisam sudija niti to smem da budem, ali biću tihi molitelj za sve. Da se više nikad nikome ne dogodi. Mladi čovek može biti ponesen svojom nepažnjom, ali to ga ne opravdava. Stoga molimo svi jedni za druge“, kazao je Zeba i dodao da moli i za brz oporavak svih.

On je lani bio u centru pažnje i zbog toga što je odbio da krsti dete lezbejskog para, začeto veštačkom oplodnjom. Tada je rekao da su oni u grehu jer žive u suprotnosti sa učenjem katoličke crkve. Sada je za Indeks opisao kako izgleda poznanstvo sa Abramovićem.

„Luka je kulturan dečko koji redovno dolazi na svetu misu. Nikad od njega nisam čuo neku ružnu reč, a kamoli da sam video neko nasilničko ponašanje. Zato sam bio iznenađen i zatečen što se sve to skupa dogodilo. Zato sam ožalošćen zbog tog događaja“, rekao je Zeba.

BONUS VIDEO: Vaso Bakočević izdvojio svoje tri najjače izjave

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar