Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Sećate se proteklog Beogradskog maratona? Vi ste ga možda zaboravili, ali urednici Nova.rs još će ga dugo pamtiti. Ratko Femić, Žikica Babović, Mihailo Jovićević i Milan Vukelić su na nagovor Nele Bunčić i Vese Simonovića odlučili da prvi put u životu istrče štafetni polumaraton, tako da svaki od njih istrči približno po pet kilometara. Bio je to mali korak za čovečanstvo, a veliki za grupu pomalo zarđalih onlajn novinara. Za ovaj nadljudski poduhvat, koji su posvetili Vesi, neki od njih su dobili i prve medalje u životu. A onda im se pre neki dan javio direktor Beogradskog maratona Darko Habuš s neobičnim predlogom.

Habuš je, naime, pročitao reportažu koju su Ratko, Žikica, Mihailo i Milan napisali, i toliko mu se dopala da je odlučio da im umesto štafetnih medalja uruči prave polumaratonske!

Svečana primopredaja izvršena je u sali u kojoj se inače održavaju kolegijumi naše redakcije, pored fotografije Veselina Simonovića i njegove čuvene sveske.

Habuš, koji i sam ima ozbiljno trkačko i sportsko iskustvo, rekao je da ga je pogodila posveta preminulom kolegi, ali i takmičarski duh neobične ekipe.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Podrazumeva se da je odmah postavljeno i pitanje da li će urednici sledeće godine trčati polumaraton, ako ne i ceo maraton.

Tu bi trebalo naglasiti dve činjenice:

1) Tačno je da su se štafetni trkači sa Nove praktično odmah posle trke, hvatajući dah, zarekli da će zaista dogodine istrčati ceo polumaraton;

2) Takođe je tačno i da je veći deo tima odmah posle toga otišao u „Grmeč“ na roštilj i pivo.

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Da se razumemo, teško da će od rekorderi iz Etiopije u dogledno vreme biti ugroženi poduhvatima naših urednika, ali njihova karijera je tek u povoju.

Neka se spreme Njujork, Boston i Atina!

Bonus video: Urednici portala Nova.rs na maratonu 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar