Foto: REUTERS/Marko Djurica

Trener vaterpolista Olimpijakosa Teodoros Vlahos imao je posebnu želju da se zahvali beogradskoj publici nakon pobede svog tima protiv Novog Beograda.

Tim iz Pireja je posle velike borbe slavio sa 12:9 u drugom kolu Lige šampiona na bazenu „11. april“.

„Pre početka utakmice smo zaista toplo dočekani. Osećali smo se kao da igramo pred prijateljima vaterpola, a ne pred navijačima protivničkog kluba. Ova atmosfera je nešto predivno za naš sport“, rekao je Vlahos posle meča.

„Zaista uživam svaki put kad dolazim u Beograd. Iako nisam pobeđivao tako često, zaista volim da dođem ovde, jer ljudi vole vaterpolo i generalno su veoma prijateljski nastrojeni“, rekao je Vlahos, istakavši da je ovo bila velika pobeda za njegov tim protiv izvanredne ekipe kakva je Novi Beograd koja je jedan od favorita u Ligi šampiona.

Reči hvale za celokupnu atmosferu uputio je i srpski proslavljeni reprezentativac Filip Filipović, od ove sezone glavna uzdanica tima iz Pireja, koji je u trijumfu nad Novim Beogradom postigao tri gola.

„Čestitke Novom Beogradu za sjajnu organizaciju. Ovo na bazenu „11. april“ izgleda zaista lepo. Mislim da idemo u dobrom smeru što se tiče vatepola u Srbiji i organizacije ovakvih takmičenja“, rekao je Filipović.

„Lepo je doći u Beograd, a iskreno još lepše je pobediti protiv ovakve ekipe. Ovo je veliki trijumf, koji apsolutno ne znači ništa koliko god to paradoksalno zvučalo. Ali, zaista jeste tako, jer pred nama je takmičenje koje će veoma dugo trajati“.

Filipović je naglasio da je njegov tim u ovom meču pokazao želju, srce i pre svega kvalitet.

„Odlučila je naša dobra odbrana i ono što smo uradili u prve tri četvrtine, s obzirom na broj igrača koje smo imali na raspolaganju u rotaciji. Zato čestitam mojim saigračima, ali i ekipi Novog Beograda. Atmosfera je bila sjajna, a oni nisu imali sreće. Sa druge strane, mi smo imali veoma raspoloženog Marka Bijača i ne mogu da krijem zadovoljstvo zbog pobede“, konstatovao je Filipović.

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović rekao je da je atmosfera za igru je bila fantastična, ali to nisu uspeli da pretvore u svojuprednost.

„Bili smo u grču, što se odrazilo na našu veliku nervozu u napadu gde smo tražili neka rešenja koja u dosadašnjem delu sezone nismo praktikovali. To nas je dovelo u podređen položaj tokom cele utakmice, a posle smo bili primorani da jurimo rezultat“, rekao je Vujasinović.

Vujasinović je istakao je njegov tim potrošio mnogo snage da stigne prednost rivala, što je i uspeo na kraju druge i polovinom poslednje četvrtine.

„Kad igrate protiv ekpe kao što je Olimpijakos, koja je izvanredna, sa sjajnim pojedincima koji znaju da igraju ovakve utakmice, jako je teško stizati rezultat. Igraju veoma jednostavno, ali i vrlo konkretno, tako da to je kroz celi tok utakmice dolazilo do izražaja. Mi moramo da izvučemo pouke iz ovog poraza, utvrdimo šta smo radili dobro, a šta loše i da idemo dalje“, zaključio je Vujasinović.

BONUS VIDEO Tucak: Radio bih u Srbiji, nemam problem s tim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar