Foto: SPD Radnički

Na rukometnoj utakmici u Novom Pazaru, u kojoj je istoimenom klubu gostovao Radnički iz Kragujevca, tokom celog meča bio je istaknut transparent: "Hvala vašim lekarima, hvala narodu Kragujevca".

Na ovaj način, sportisti Novog Pazara u subotu su izrazili zahvalnost kragujevačkom medicinskom osoblju, koje je u najtežem periodu pandemije u tom gradu, pomoglo u lečenju građana i organizovanju rada Opšte bolnice.

PROČITAJTE JOŠ

Nesvakidašnji gest zahvalnosti i dobrodošlice zatekao je rukometaše kragujevačkog Radničkog, koji su u Novom Pazaru igrali prvenstvenu utakmicu petog kola Superlige Srbije, pred praznim tribinama. Ipak, kragujevačke rukometaše, umesto aplauza i pozdrava publike, dočeo je transparent zahvalnosti preko celog zida sportske hale „Pendik“.

„Hvala vašim lekarima, hvala narodu Kragujevca“, pisalo je na transparentu, a ovim gestom domaćini utakmice još jednom su istakli da ne zaboravljaju na pomoć koja im je stigla kada je bilo najteže.

Podsetimo, krajem juna i početkom jula, Novi Pazar postao je žarište koronavirusa i grad sa najvećim brojem zaraženih i smrtnostradalih u Srbiji. U tom trenutku među inficiranima je bio i veliki broj lekara i medicinskih tehničara, pa su brigu o pacijentima preuzeli zdravstveni radnici iz drugih ustanova, a prvi su stigli lekari i tehničari iz Kragujevca.

Kragujevačku ekipu infektologa, anesteziologa i medicinskih tehničara predvodio je regionalni koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg Slobodan Milisavljević iz Kragujevca. Doktor Milisavljević je sa svojim timom novopazarsku Opštu bolnicu prilagodio radu u kovid režimu i primenio sistem epidemiološke zaštite i protokole lečenja koji su se uspešno pokazali u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Osim zbrinjavanja kovid pacijenata, kragujevačko medicinsko osoblje, tokom jula lečilo je i obolele od drugih nezaraznih bolesti, a transparentom koji je istaknut u sportskoj hali, Novopazarci i posle više meseci pokazuju da cene podršku i pomoć koju su dobili od Kragujevca.

Foto: SDP Radnički

Iz Radničkog za Nova.rs, kažu da ih je transparent dirnuo i iznenadio, te da su u Novom Pazaru naišli na topao i prijateljski prijem.

„Mi smo sa ekipom Novog Pazara u prijateljskim odnosima odavno, često smo igrali zajedno, dobro se znamo i van terena. Naše prijateljstvo dugo traje, a ovim transparentom su nas baš dirnuli. Njihova zahvalnost je u prvi plan stavili ljudske i moralne osobine i mi smo bili jako zahvalni što su nam na taj način poželeli dobrodošlicu“, kaže za Nova.rs pomoćni trener Miloš Sretenović.

On se nada da je ovaj gest zahvalnosti stigao i do javnosti.

„Sam početak utakmice bio je jako dirljiv jer se i zvanični spiker zahvalio kragujevačkom medicinskom osoblju, svim građanima Kragujevca i nama sportistima. Lepo je kad tako nešto doživite na sportskom terenu. Mi smo se kasnije trudili da nas te emocije ne sustignu na utakmici. Dali smo sve od sebe, ali su domaći igrači ipak bili bolji i zasluženo su pobedili“, priča Sretenović.

Utakmica u Novom Pazaru završena je rezultatom 25:24 za domaći tim, ali je ipak na ovom sportskom događaju, ističu u kragujevačkom klubu, pobedila ljudskost i humanost.

Gest sportista iz Novog Pazara pohvalio je i direktor SPD Radnički Bojan Ilić, rečima da „teška vremena pokazuju ko je kakav čovek“.

„Ova pandemija ne služi samo da se borimo protiv nje, nego da se jednog dana, kada sve ovo prođe, pogledamo u oči. Bitno je, pre svega, da budemo ljudi“, zaključio je Ilić.

SUPERLIGA, 5. KOLO

Grupa A

Kikinda – Proleter 26:30 (11:11)

Dubočica – Dinamo 25:23 (12:12)

Partizan – Crvenka (nedelja, 18)

Grupa B

Novi Pazar – Radnički Kragujevac 25:24 (11:12)

Šamot 65 – Metaloplastika 27:32 (12:17)

Rudar – Železničar 27:29 (11:16)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare