Foto: Sander Koning / AFP / Profimedia

Spektakučarni potezi koji će se zauvek pamtiti.

Nervoza na maksimumu, neizvesnost probija dve granice, a ženska oddbojkaška reprezentacija Srbije se suočava sa najvećim noćnim morama. Tako je u jednom trenutku petog seta četvrtfinala protiv Poljske izgledala Srbija koja se posle fenomenalnih igara nalazila nia ivici ambisa i šokantne eliminacije.

Ni briljantna Tijana Bošković nije bila u stanju da zaustavi pomahnitale Poljakinje i činilo se da će prelepa bajka imati ružan kraj.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, tada se ukazala Jovana Stevanović, plavokosi anđeo koji je pravo sa neba sa dva poena prelomila meč i odvela Srbiju u polufinale.

Prvo projektil na mreži za meč loptu, a potom i as servis kojim je stavila tačku na dramu u poljskim Gljivicama.

„Kada sam išla na servis rekla sam ‘Bože pomozi, neka bude as’ i bio je. Drago mi je da se tako završilo“, rekla je kroz osmeh, vidno srećna Jovana Stevanović.

A ko je visoka plavokkosa devojka koja je Srbiju ostavila u igri.

Karijeru je na neki način počela kao ćerka Gorana Stevnaovića- Popularni „Plavi“ bio je igračka legenda Partizana kojeg je kasnije predvodio i kao trener, a imao je uspeha i kao selektor mlađih kategorija.

Kada je Jovana sa Srbijom osvojila zlatnu medalju u Tokiju, njen otac je priznao da je uspela da ga nadmaši.

„Nekad su Jovanu pitali da li si ti Goranova ćerka, a sad mene pitaju da li sam Jovanin otac. Ima li šta lepše?“

U međuvremenu je nastavila da se razvija u vrhunsku igračicu, da bi ove godidne postala najbolji bloker Lige nacija, nagardu koju je dva puta osvajala u Italiji u prvenstvu.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Na drušptvenim mrežama pored fotografija iz karijere često kači i one iz privatnog života, pa se može videti da oli kafanu i tamburaše uz dobru kapljicu.

Takođe, pokazuje i da je patriota.

Kada su organizatori Gran prija u Turkoj postavili mapu Srbije bez Kosova i Metohije, odmah je reagovala i objasnila da je to neodvojiv deo Srbije.

Početkom godine je stala i uz Novaka Đokovića tokom njegove drame u Australiji kada je uhapšen , a kasnije i deportovan kada je kačila njihovu zajedničku sliku uz emotivnu poruku.

BONUS VIDEO Tijana Bošković – srpska „bombarderka“ uništila Poljsku smečevima