Rajli Opelka
Rajli Opelka; Foto: Youtube screenshot Australian open

Malo je takvih pravih i reklo bi se kompletnih ličnosti na ATP turu kao što je Rajli Opelka. Američki teniser je sve samo ne običan as, a to je uspeo da pokaže još jednom.

Foto: Nova.rsBombader i najviši igrač među profesionalnim teniserima relativno lako je završio posao i u drugom kolu. Relativno – jer se svakako šokirao kada je izgubio prvi gem na sopstveni servis na meču. To se njemu dešava jako, jako, jako retko. Na kraju je krajnje očekivano uspeo da preokrene i da sa 6:4, 6:3, 7:6(4) savlada Nemca.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon tog susreta mi je stigla poruka organizatora – „Miodrag, confirming you definitely wanted the media conference with Opelka? As you are only person who requested“. Dakle, jedini ja na „konferenciji za novinare“, oči u oči s Opelkom.

To nisam želeo da propustim. Doduše nikada se neću navići na nesrazmer između glasa i stasa jer je bio podjednako „mek“ kao i moderatorke.

Tako je na kraju Opelka odgovorio na pitanja Nova.rs.

Objasnio je da ne gubi samopouzdanje sada čak ni kada doživi brejk.

„Ne dešava mi se često da doživim brejk (smeh). Veoma sam srećan kako sam ostao na pravom kursu i nije me pogodilo. Pretrpeo sam brejk u prvom gemu i taj tip „ima moj broj“ (izraz koji označava nekog ko se lako nosi sa drugim ili pobeđuje) već dugo vremena, često mi je pravio brejkove. Te stvari mi nisu došle do mozga u tom meču, što bi se pre par godina verovatno i desilo, ali sam odradio dobar posao da ostanem u igri i da ne dozvolim da taj jedan gem ugrozi ono što sam isplanirao da uradim“, rekao je Opelka za Nova.rs.

Nedavno je još jednom pokazao stranu ličnosti Novaka Đokovića koju svi pokušavaju da zaborave. Na Tviteru je podsetio je na detalj iz Sinsinatija 2008. godine.

„Ono što takođe nije bilo teško Novaku je da ostane na terenu za trening čak sat vremena duže te 2008. godine na mastersu u Sinsinatiju i da potpiše lopticu svakog deteta. Ja sam bio jedan od te dece. Odradio i prilično sjajne stvari za sport.“

A ovako je objasnio i svoj odnos sa Srbinom.

„Uvek sam imao sjajan odnos sa Novakom, ništa ludo. Nekoliko puta smo se dopisivali ponekad, prilično slično sa mnogim momcima koje viđam u svlačionici, veoma je prijateljski nastrojen i otvoren. On je čovek sa kojim može da se priča, pa većina nas ima dobar odnos s njim i nemam ništa loše da kažem o njemu, uvek sam ga video dobro raspoloženog“, iskren je bio Amerikanac.

Poznat je i kao veliki ljubitelj umetnosti, a redovno posećuje kulturne ustanove gde god da igra turnir u svetu. Tako je objasnio da još uvek nije bio ni u jednoj galeriji u Australiji.

„Nisam! Ne. Čudno je ovde, sa stanovišta muzeja ima nekih, ali su toliko daleko. Ima i umetnosti koja nije pronašla svoj put ovde, ali znam nekoliko australijskih autora, tražio sam to. Imam prijatelja iz Australije koji će me voditi po galerijama kada god završim sa turnirom, pa sam uzbuđen zbog toga“, završio je sa ogromnim osmehom Opelka.

BONUS VIDEO Snimci Novaka Đokovića u avionu i na dolaznom terminalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar