Foto: Pedja Milosavljević

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su nemački Španadu u prvom kolu Lige šampiona i pokazali da su sa razlogom izborili mesto u elitnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Crveno-beli su u okviru grupe B odigrali više nego dobar meč protiv Špandaua i bez previše poteškoća stigli do trijumfa od tri gola razlike.

Neizvesno je bilo u prvoj četvrtini koja je pripala gostima golovima Dmitrija Koloda i Dimitrosa Nikolaidesa, dok je za Zvezdu jedini strelac bio Veljko Tankosić.

U drugoj deonici Špandau je preko Nikolaidesa poveo 3:1, Zvezda je golovima Ivana Basare i Bogdana Đurđića stigla do 3:3, da bi sa još po dva gola na poluvremenz bilo 5:5.

A onda je usledila rapsodija crveno-belih u trećoj deonici. Nisu dopusitli rivalu da postigne gol, iako je imao dva igrača više, dok je mrežu Nemaca zatrpala sa četiri gola i u završnicu ušla sa 9:5.

Razlika je povećana na 10:5 početkom poslednje četvrtine, a blago opuštanje igrači Špandaua su iskoristili i smanjili na tri gola minusa.

Miloš Vukićević je postigao tri gola, koliko i Bogdan Đurđić, Pješivac je dva puta bio precizan, dok su po jedan gol postigli Tankosić, Subotić, Milojević i Basara.

Sa druge strane, Nikolaides, Mateo Ćuk, Zoran Božić i Holod su po dva puta pogodili, a Nikola Dedović jednom.

Liga šampiona, 1. kolo

Sreda

Grupa B

Marselj – Pro Reko 7:13

Jug – Hanover 13:7

OSC – Steaua 14:8

Crvena zvezda – Špandau 04 12:9

Utorak

Grupa A

Barseloneta – Jadran Split 11:6

Novi Beograd – Radnički 16:10

Olimpijakos – Dinamo Tbilisi 20:9

Breša – Ferencvaroš 8:8

Foto: Liga šampiona/Printskrin

BONUS VIDEO Tucak: Srbija ima pet top klubova, Hrvatska dva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare