Foto: Starsport/Pedja Milosavljević

Vaterpolisti Crvene zvezde poraženi su od Jadrana u meču 1. kola A grupe Regionalne lige u vaterpolu nakon boljeg izvođenja peteraca, 18:16.

PROČITAJTE JOŠ...

Jadran je bolje ušao u meč, i nakon pet minuta igre imali su prednost od dva gola, 3:1, najviše zahvaljujući Jerku Marinić Kragiću, koji je postigao dva gola.

Uspeli su crveno-beli da dođu do izjednačenja preko Subotića i Tankosića, ali je prvu deonicu pogotkom Duževića Jadran dobio sa 4:3.

Upravo je Dužević povećao na 5:3 početkom druge četvrtine, Vićković je smanjio na gol zaostatka, nakon čega je usledila serija Splićana od četiri gola, pa je na dva minuta pre kraja Jadran imao prednost od pet golova, 9:5.

Crveno-beli su preko Tankosića i Vićovića uspeli da priđu na minus od tri gola, pa je na poluvremenu rezultat bio 9:6.

Kada je Jadran preko Burića uspeo da povede sa 10:6 na 3:13 pre kraja treće četvrtine, činilo se da je pitanje pobednika rešeno, ali je u poslednjoj deonici usledio preokret. Nakon što je Radović u trećoj postigao pogodak za 10:7, manje od četiri minuta igre u poslednjoj deonici bilo je dovoljno igračima Zvezde da dođu do izjednačenja zahvaljujući golovima Markovića, Vićkovića i Smiljevića.

Jadran se opet odvojio na dva gola viška, i to na 1:19 pre završetka utakmice kada je Šetka iskoristio igrača više, ali je Subotić prvo smanjio 51 sekundu pre kraja meča na 13:12, a potom Vićović pogodio za poravnanje u poslednjoj sekundi utakmice.

Usledili su peterci, a već u prvoj seriji golman Jadrana Podrug zaustavio je šut Vukičevića, pa je Jadran zabeležio trijumf ukupnim rezultaotm 18:16.

Marinić Kragić je predvodio pobednički sastav sa četiri gola, dok su u Zvezdi najbolji bili Vićović sa pet i Subotić sa četiri gola.

Regionalna liga za vaterpoliste

A grupa, 1. kolo

Bazen: „Milan Gale Muškatirović“, Beograd

Jadran Split – Crvena zvezda 18:16 (4:3, 5:3, 1:1, 3:6, 5:3)

Jadran: Podrug, Burić 2, Marinić Kragić 4, Bego, Butić, Pejković, Milardović 2, Delić 1, Šetka 3, Dužević 3, Zović 3

Crvena zvezda: Mišović, Tankosić 2, Kasum, Marković 2, Subotić 4, Vićković 5, Vukičević, Milojević, Trtović, Šulc, Stojanović, Radović 2, Aleksić, Smiljević 1

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar