Foto: Peđa Milosavljević / StarSport

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca u finalu Kupa Srbije posle izvođenja peteraca sa 13:12 (8:8).

Odlučujući peterac za Zvezdu je, nakon veoma uzbudljivog regularnog dela meča, realizovao Veljko Tankosić, tako da se Radnički oprostio od pehara Kupa osvojenog lani.

#related-news_0

Radnički je prvu četvrtinu dobio sa 3:2 i bio je bolji tim u bazenu centra „Milan Gale Muškatirović“, ali su momci u crvenim kapicama uporno držali priključak.

Druga četvrtina je bila tvrda i neefikasna, jer su se igrale prvenstveno odbrane, a timovi su se fokusirali kako da sačuvaju svoju mrežu i u tome su uspeli, pa je ona završena 0:0.

Nastavak je doneo potpuno drugačiji rasplet, jer su najpre Vukićević i Vićković preokrenuli u korist Zvezde – 4:3. Strahinja Rašović je šutirao posle dodavanja Alekse Ukropine, strelca četiri pogotka u regularnom delu meča, ali je prečka spasla gol Beograđana.

Posle nekoliko preokreta i golova Kasuma i Šulca, bilo je 7:6 za Zvezdu i crveno-beli su umalo kaznili promašaj Rašovića lepim lobom u smiraj trećeg perioda.

Kragujevčani su ušli u nervozu, Petar Smiljević je bio u kontri Zvezde ali je fauliran pre nego je uputio udarac pred sirenu za kraj treće četvrtine u kojoj su crveno-beli bili bolji sa 5:3.

Janković je dobio zaustavio kontru Radničkog na startu poslednje četvrtine, Mišović je branio udarce, ali su i saigrači ispred njega korektno markirali protivnike.

I onda kada je Ivan Basara šutirao na pet i po minuta pred kraj i pogodio za 8:6, posao je Radničkom bio značajno otežan.

Međutim, Radnički se nije predavao. Zvezda je imala šansu i za tri gola prednosti i kada ta šansa nije iskorišćena, Ukropina je pogodio za 8:7, a do kraja je gost na bazenu Milan Gale Muškatirović izjednačio pogotkom Brankovića.

Vukićević je u penal seriji pogodio prvi penal za Zvezdu, dok je njegov kolega iz Radničkog tukao prečku.

Strahinja Rašović je pogodio bez greške za Kragujevčane, nije kiksnuo ni Basara. Bili su precizni i Lukić i Subotić, ništa lošiji nije bio ni Ukropina, ali je onda Kristijan Šulc stavio Filipa Jankovića, kapitena Radničkog pred svršen čin.

Janković je pogodio, ali je onda loptu u ruke uzeo i spomenuti Tankosić koji je završio šestogodišnji post crveno-belih i vratio posle toliko vremena jedan trofej u klupske vitrine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar