Foto: Pedja Milosavljevic /STARSPORT

Vaterpolisti Solnoka potvrdili su ulogu favorita i drugom ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom obezbedili plasman u finale LEN Evrokupa.

Mađarski Solnok, koji sa klupe predvodi Živko Gocić a čije glavne zvezde su Filip Filipović, Radomir Drašović i Duško Pijetlović, je nakon pobede od 20:12 u Beogradu slavio i u revanšu uz 15:8.

PROČITAJTE JOŠ...

Odličnu partiju odigrao je Akoš Konarik sa četiri gola, dok su Danijel Anhel, Duško Pijetlović i Radomir Drašović dva puta zatresli mrežu crveno-belih. dok je kod Zvezde odličan bio Gavri Subotić sa tri gola, a Kristijan Šulc je postigao dva. Po jedan su dali Lazar Vučković i Petar Smiljević.

Drugo polufinale između OSC iz Budimešte i Vuljgamenija iz Grčke pripalo je Mađarima takođe nakon duple pobede, pošto su prvi meč dobili sa 10:7, da bi u Grčkoj slavili 11:9.

Trofej pobednika Evrokupa se tako, nakon dve godine u Francuskoj zbpg trijumfa Marselja 2019. godine (2020. nije održano takmičenje) vraća u Mađarsku, gde je boravio 2017. i 2018. u vitrinama Ferencvaroša.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar